ŠTETA / Ozljeda je ipak preozbiljna: Borna Ćorić odustao od nastupa u Umagu

Image
Foto: Profimedia

Ćorić je ozlijedio prepone lijeve noge

22.7.2022.
21:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić, koji je dobio je pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, odustao je od turnira zbog ozljede.

Image
NOVI PEH /

Borna Ćorić se ozlijedio pa predao prvo ATP-ovo četvrtfinale nakon 18 mjeseci

Image
NOVI PEH /

Borna Ćorić se ozlijedio pa predao prvo ATP-ovo četvrtfinale nakon 18 mjeseci

Ćorić je u petak predao četvrtifinale ATP turnira u Hamburgu Alexu Molčanu kod rezultata 7-6 (7), 2-0 za Slovaka.Ćorić (ATP-183)  je predao meč zbog ozljede prepona lijeve noge u svom prvom ATP-četvrftfinalu nakon 18 mjeseci, a ozljeda je ipak bila teže prirode, pa je otkazao Umag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto Ćorića, pozivnicu za glavni turnir je dobio mladi hrvatski tenisač Luka Prižmić

Svi 'wild-cardovi' Hrvatima

Talijanski tenisač Luca Nardi, koji je dobio je posljednju, treću pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, također je odustao jer je pozitivan na koronavirus. Organizatori turnira su priopćili da će umjesto Nardija pozinicu dobiti hrvatski tenisač Duje Ajduković, pa će sva tri "wild-carda" dobiti hrvatski tenisači.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je objavljeno da su srpski tenisač Filip Krajinović (ATP - 43.) i Argentinac Francisco Cerundolo (ATP - 30.) nova dvojica igrača koji su odustali od nastupa na umaškom ATP Plava Laguna Croatia Openu, a prije njih to je učinio i Gruzijac Nikoloz Basilašvili (ATP - 28.).

Nova imena u glavnom ždrijebu su Španjolac Bernabe Zapata Miralles (ATP - 81.), Kolumbijac Daniel Elahi Galan (ATP - 113.), Argentinac Facundo Bagnis (ATP - 121.) i Švicarac Henri Laaksonen (ATP - 108.) koji je popunio jedno od dva mjesta rezervirana za igrače koji su u ovom tjednu došli do polufinala na natjecanjima iz kalendara ATP Toura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia
Image
Foto: profimedia

Ova su odustajanja dovela do pomaka na listi nositelja u Umagu, koju predvodi branitelj naslova i šesti tenisač svijeta, 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz. Drugi nositelj će biti 10. s ATP ljestvice, 20-godišnji Talijan Jannik Sinner, a treći je ovogodišnji polufinalist Roland Garrosa, 19-godišnji Danac Holger Rune (ATP - 27.). Na četvrto mjesto se sada pomaknuo 21-godišnji Argentinac Sebastian Baez (ATP - 32.).

Prva četiri nositelja umaškog ATP turnira preskaču prvo kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziciju petog nositelja sada bi trebao zauzeti Slovak Alex Molčan (ATP - 48.) Na poziciju šestog nositelja se pomaknuo prošlogodišnji polufinalist umaškog turnira Daniel Altmaier (ATP - 56.), a među nostelje su se "progurala" dvojica Talijana - umaški pobjednik iz 2016. Fabio Fognini (ATP - 61.) i 20-godišnja nova talijanska nada Lorenzo Musetti (ATP - 62.).

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo