Još jedna 'Big Four' pobjeda / Borna Ćorić nakon pobjede nad Sir Andyem Murrayem: 'Već sam rezervirao kartu za povratak kući'

Image
Foto: AP Images

Bio je miran u svakom trenutku, iako se na drugoj strani mreže nalazio prvi igrač svijeta Andy Murray, koji je na madridskom stadionu Caja Magica naposljetku morao stisnuti ruku boljem, Borni Ćoriću

11.5.2017.
21:45
AP Images
VOYO logo

Dvaput Nadal, dvaput Murray Čak četiri puta dosad Borna Ćorić je svladao nekoga iz 'Velike četvorke'.

U glavni ždrijeb upao je tek nakon što je Richard Gasquet otkazao nastup. Ćorić je, naime, u drugom kvalifikacijskom krugu ispao od Kukuškina. Sreća je bila na njegovoj strani i omogućila mu da ipak, kao najbolje rangirani gubitnik, uđe u glavni ždrijeb. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje priliku koristi već protiv Mische Zvereva, zatim i protiv Herberta, da bi u meču s Murrayem nastavio ispisivati sjajnu priču. Dvaput po 6:3, s četiri oduzeta servis gema suparniku i gotovo 50 posto osvojenih poena na protivnički servis. Prvi igrač svijeta, koji je nedavno od kraljice dobio titulu "Sir", mučio se kao i tijekom sezone, ovaj put ponajviše Ćorićevom zaslugom.

"Nakon što sam izgubio u kvalifikacijama, rezervirao sam kartu za povratak kući. Ovo je iznenađenje, zasigurno. I velika pobjeda koja puno znači za moje samopouzdanje, koje igra važnu ulogu u mojem tenisu", kazao je Ćorić na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivost Kraljica Elizabeta II. krajem prošle godine odlikovala je Murraya titulom "Sir", poradi njegovih velikih teniskih uspjeha u lanjskoj sezoni te humanitarnog rada.

Osvrnuo se zatim na suparnika i način kojim je umrtvio njegovu igru. "Očito, Murray nije igrao dobro. Naumio sam pokušati vratiti što više lopti, dati mu da igra i zatim vidjeti što će se dogoditi. Nisam imao nikakvu posebnu taktiku. Pokušavao sam biti jako dosadan, ostati u igri u svakom poenu i pokušati isprovocirati njegove pogreške."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sir Murray je, pak, posebno pohvalio Ćorićevo kretanje. "Servirao je odlično, kretao se nevjerojatno dobro. Nikad se ne predaje. Vrlo je siguran u udarcima i vraća jako puno lopti u teren. Ukoliko ne igrate na svojoj pravoj razini, tada meč može biti jako težak", istaknuo je Škot.

U idućem krugu Ćorić će na Dominica Thiema, u dvoboju mladih i vraški talentiranih. Meč je na programu u petak kao drugi u večernjem dijelu rasporeda, koji počinje u 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo