'DEPORTIRAJTE GA, ON JE SRAMOTA ZA NAS': / Australski Hrvat na skandalozan je način ispao s Wimbledona

Image
Foto: AFP

Bernard Tomić na skandalozan je način ispao s Wimbledona.

4.7.2017.
19:04
AFP
VOYO logo

Tomić je u 1. kolu izgubio od Mische Zvereva 6-4, 6-3, 6-4. No, više od poraza protiv neugodnog tenisača odjeknulo je nesportsko ponašanje Tomića kojem se jednostavno nije dalo igrati tenis!? Barem ako ćemo suditi prema odgovoru na novinarsko pitanje o svojoj (ne)igri.

NEZAUSTAVLJIVA PETRA MARTIĆ: Senzacionalna Hrvatica nastavlja uništavati svoje protivnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trenutke se uopće nije kretao

Na trenutke se Australac uopće nije kretao i puštao je protivnikove servise bez pokušaja da ih reternira. Osvojio je samo osam poena na reternu i izgubio nakon sat vremena i 24 minute igre. Ne, to nije tenis, to nije niti sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno se tu radi o mentalnim poteškoćama. Da vam budem iskren, jednostavno, bilo mi je dosadno na terenu. Ne znam zašto, ali tenis me uopće više ne motivira", rekao je 24-godišnji Australac hrvatskih korijena nakon meča, čije riječi prenosi Guardian.

Bilo mu dosadno na terenu

"Da budem potpuno iskren, bilo mi je dosadno na terenu. Ne znam zašto, ali tenis me više uopće ne motivira. Držim li trofej u rukama i igram dobro ili ispadnem u prvom ili četvrtom kolu Grand Slama, potpuno mi je svejedno. Ovo mi je već osmi ili deveti Wimbledon, ne znam. Imam 24 godine i teško nalazim motivaciju", rekao je Tomić i odbio ideju da završi karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se od njega puno očekivalo, Tomić je u karijeri češće bio u središtu pažnje zbog ponašanja na terenu i izvan njega, nego zbog samih rezultata. Nekoliko puta je kažnjavan zbog prebrze vožnje i drugih prekršaja, a dvaput je izbačen iz Davis Cup reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji put, 2015. godine, kad je verbalno napao ljude iz australskog teniskog saveza, uključujući i legendarnog tenisača Patricka Raftera, s kojim je Ivanišević 2001. odigrao nezaboravno finale Wimbledona kad je s pozivnicom osvojio turnir. Na Mastersu u Miamiju 2012. bio je toliko iznerviran komentarima svojeg oca, inače Hrvata, da je suca zamolio da ga ukloni s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fanovi ogorčeni

"Sretan sam sa svojim životom. To je moj izbor. Jasno mi je da moram više trenirati. No, osjećaj trenutka kako držim trofej više me ne čini sretnim i ne ispunjava me. Znam da nakon teniske karijere ništa neću moći raditi. Danas u tenisu treba biti super spreman. Ja sam puno toga proživio u deset godina svoje karijere, ali više ne poštujem ovaj sport. A tako ne mogu naprijed. No idemo dalje, nemam što izgubiti", rekao je Tomić nakon poraza od Zvereva, što je naišlo na lavinu kritika australskih navijača na Twitteru.

Guardian piše kako su teniski fanovi u Australiji poludjeli na još jednu nonšalanciju svojeg tenisača i nazvali ga "najljenijim tenisačem koji je ikad kročio na teniske terene". Drugi ga, pak, hoće deportirati iz Australije. Kako bilo, društvene mreže gore, a Bernard Tomić uglavnom se opisuje riječju "sramota".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo