FOTO: / Čilić oduševio protiv Rosola za polufinale

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ekspresno je okončao posao u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu. Čeha Lukaša Rosola pomeo je sa 6:0, 6:2.

25.7.2014.
19:51
VOYO logo

Meč je na Središnjem terenu umaškog teniskog centra trajao samo jedan sat i dvije minute, a Rosol je pritom ostao bez ikakve šanse. Istina, imao je jednu priliku za break u prvom gemu meča, ali nije je znao iskoristiti, a nakon toga više nije mogao zaustaviti Čilićev uragan. S tri oduzeta servisa u prvom i još dva u drugom setu naš je tenisač otpuhnuo 43. igrača svijeta.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj ovih tenisača i četvrta pobjeda Čilića koji pritom nije izgubio nijedan set. U današnjem je meču skupio deset asova, te osvojio 78 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Međugorac igrati protiv boljeg iz španjolskog okršaja između branitelja naslova Tommyja Robreda i Pabla Carrena Buste.

Podsjetimo, Čilić je osvojio umaški Croatia Open prije dvije godine, a sezonu prije toga je igrao u finalu. Lani ga nije bilo na ovom turniru uslijed suspenzije zbog sumnje da je koristio doping.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić u velikom je stilu izborio polufinale ATP turnira u Umagu. Čehu Lukašu Rosolu nije pružio ni najmanju priliku.

Slavio je najbolji hrvatski tenisač sa 6-0, 6-2 i u subotu će pokušati izboriti svoj treći finale na Croatia Openu. Zanimljivo, bila mu je to 15. uzastopna pobjeda na ATP turnirima u Hrvatskoj (Umag i Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Lijep podatak. Domaća publika mi je uvijek donosila veću motivaciju, kod kuće igram s više samopouzdanja. Na početku karijere sam se možda teže nosio s tim pritiskom, ali s vremenom sam uspio pronaći ravnotežu. Publika na tvojoj strani je veliki plus i ako to znaš iskoristiti na pravi način, to je definitivno ogromna prednost - prokomentirao je Čilić, a potom se osvrnuo i na meč protiv Rosola.

- Dajem si ocjenu 4.5 od 5. Sjajan je bio meč, taktički sam bio dobro pripremljen. Očekivao sam da će Rosol biti neugodan i da će sa sjajnim winnerima ostvariti 10-15 poena, ali sam znao i da će mi, ako budem igrao pametno, dati veliki broj poena što se i dogodilo. Servirao sam odlično i došao do pobjede koja izgleda jako lagano, ali takva je zemljana podloga, zna se dogoditi da rezultati budu glatki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo