AO: / Ana i Nole u četvrtfinalu!

Ana Ivanović savladala Serenu Vilijams 4:6, 6:3, 6:3, a Novak Đoković Fabija Fonjinija rezultatom 6:3, 6:0, 6:2

19.1.2014.
12:50
VOYO logo

Veličanstven dan za srpski tenis u Melburnu podarili su nam Ana Ivanović i Novak Đoković, pošto su se plasirali u četvrtfinale prvog Gren slem turnira sezone.

Ivanovićeva je priredila najveću senzaciju na ovogodišnjem turniru, pošto je pobedila najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams 4:6, 6:3, 6:3. Anu u borbi za polufinale čeka 19-godišnja Kanađanka Eženi Bušar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je posle velika pobede kazala da se oseća izvanredno i da je pokušala da ne razmišlja o tome ko se nalazi preko puta mreže.

Novak je prema očekivanjima prošao dalje, a Fabiju Fonjiniju prepustio je samo pet gemova – 6:3, 6:0, 6:2. U četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Robredo – Vavrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je posle meča govorio o imitiranju Borisa Bekera, pritisku koji oseća, svojoj igri, ali je istakao i da je ponosan na Anu Ivanović.

Fonjini je posle poraza izjavio da je Đoković trenutno drugi teniser sveta, ali da je u Melburnu verovatno prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šansu da se plasira u četvrtfinale naredne noći imaće i Jelena Janković, koja u četvrtoj rundi igra sa Simonom Halep.

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, kaže da je malo nedostajalo da se Amerikanka zbog problema sa leđima povuče sa Australijan opena još pred meč trećeg kola, kao i da nije mogla pravilno da se kreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena se požalila na problem sa leđima, ali je nekoliko puta istakla da je Ana igrala fenomenalno. U drugom ženskom četvrtfinalu koje smo dobili sedmog dana sastaće se Na Li i Flavija Peneta, dok će se u muškoj konkurenciji za polufinale boriti David Ferer i Tomaš Berdih.

Nenad Zimonjić nije imao sreće u miksu, pošto su Svetlana Kuznjecova i on doživeli poraz na startu takmičenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo