ANČIĆ OTVORIO DUŠU: / 'Hrvatska je teniska velelesila, a Marin može ponoviti Goranov uspjeh'

Image
Foto: Screenshot

Mario Ančić bio je posljednji hrvatski polufinalist Wimbledona prije nego što je njegov uspjeh u srijedu ponovio Marin Čilić.

13.7.2017.
20:01
Screenshot
VOYO logo

U razgovoru za HRT prokomentirao je Ančić njegov uspjeh, ali i suradnju s Novakom Đokovićem. Kao što je poznato srpski tenisač pozvao ga je u svoj stožer malo prije početka trećeg Grand Slama sezone.

"Drago mi je da Čila ponovio moj uspjeh i nadam se da će ići korak dalje - do onog Goranovog. Meni je uvijek predivno kada dođem na Wimbledon i sjetim se tih trenutaka kada sam imao 20 godina i prvo iskustvo na Grand Slamu. Kada razmislim o tome, ne mogu vjerovati da sam već s 20 godina igrao polufinale Wimbledona. Izgubio sam u četiri teška seta od Roddicka, ali pokazao sam da sam se na travi osjećao igrao najugodnije", rekao je Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako ne žali kada vidi da stariji tenisači poput Rogera Federera, kojeg je senzacionalno pobijedio 2002., još uvijek igraju.

"S obzirom na to da sam otišao na Wall Street na sve gledam s druge perspektive, zadovoljan sam time čime se bavim i uživam. Još mi je zbog toga i ljepše doći na Wimbledon. Svi igraju i dobro u tridesetima, ali ja više ni ne razmišljam - što bi bilo kad bi bilo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se opet vratio hrvatskom asu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin igra fenomenalno, to se vidjelo i nakon finala Queen'sa koje sam gledao i vidio da je u odličnoj formi. Izgubio je, ali jedan od boljih mečeva na travi koje sam dugo gledao između njega i Feliciana Lopeza i moglo je otići na obje strane. Tu je pokazao da je onaj Marin kojeg se svi u svlačionici boje. Kada igra agresivno i ima žar opasnost je za sve druge", rekao je Ančić i nastavio.

"Ovdje mi je i prije izgledao kao osoba koja će s njegova strane ždrijeba ići u finale. Servira odlično, odlično se kreće, bekhend je nisko, forehandom je agresivan i podsjeća me onu zonu poput one kada je osvojio US Open. Dao bih mu veće šanse nego Querreyju za finale. Marin je studiozan, prilazi tenisu analitički i ništa neće prepustiti slučaju te se nadam da će opravdati ulogu favorita, a onda nas čeka, nadam se, ljepotici protiv Federera. Za mene bi bilo najljepše da igra protiv Rogera. Ovom prilikom pohvaljujem i naše igrače u parovima koji su dobili ono što su zaslužili te da se bore za vrh", izjavio je bivši tenisač za HRT prije pa je prokomentirao suradnju a Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga je istaknuo da je Hrvatska teniska velesila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo teniska velesila, ono što ja tvrdim godinama, singl, parovi, mix, novi igrači dolaze. Imamo dubinu i kvalitetu i to je fantastičan uspjeh", jasan je.

Potom je ispričao da se nakon suradnje s Đokovićem vraća na svoje radno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što se nastavlja da sam ja u ponedjeljak na Wall Streetu. Novak zna, mi smo prijatelji, s njegove je strane došla inicijativa da mu se priključim jer sam ionako dolazio ovdje da igram turnir parova legendi i da budem na BBC-u kao stručni komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mene je s njima bilo surađivati veliko iskustvo, on je veliki prijatelj i čovjek pa vrhunski tenisač i bilo mi je drago što sam mogao pomoći. On je i sam rekao da je opet osjetio tu žar i borbu, želju za igranjem. Surađivati s Agassijem bilo je fenomenalno, Andre je osoba koja je nevjerojatno pametna, koja razumije igru i nas tri smo povezani prijateljstvom, i mi smo tu bili da mu pomognemo u tranziciji u kojoj je bio i da mu vratimo žar koja je malo prestala, po meni, opravdanih razloga. Očekivanja su za njega velika, ali to ujedno i umara. Dugo je na visokom nivou bez padova i ovakvi stresovi i način života ostavljaju utisak. Meni je bio užitak surađivati s njima i nadam se da smo postavili dobre temelje za Novaka nakon što se oporavi od ozljede, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo