Jak adut u srednjoj klasi / Talisman naslijedio Lagunu

Image

Nakon aktualne Lagune ni ime nije ostalo isto. Za model kojim se žele vratiti u u srednju klasu u Renaultu su izabrali zvučni naziv koji sam po sebi donosi sreću

8.7.2015.
18:00
VOYO logo

U razvoju Talismana dizajneri su se odlučili za trovolumensku karoseriju koja je ukupne duljine od čak 4,85 metara te s međuosovinskim razmakom od 2,81 m. Dug poklopac motora profilu Talismana daje dozu dinamičnosti, a veliki kotači (do 19 inča) potpuno ispunjavaju otvore blatobrana. Talisman tako osvaja upečatljivim prednjim krajem, elegantnim stražnjim krajem i mišićavim bokovima.

Image

Renault Talisman

Prednji je kraj Talismana snažan i prepoznatljiv te pripadnost marki naglašava uspravnim logotipom u obliku romba istaknutim na kromiranoj prednjoj masci. Renaultov nov svjetlosni potpis istaknut je dnevnim svjetlima u obliku slova C koja se protežu sve do odbojnika. Talisman je, ovisno o izvedbi, opremljen Full LED svjetlima „pure vision”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Renault Talisman

Profil je naglašen dinamičnim oblikom trećeg bočnog stakla koji ostavlja vizualni dojam prostrane unutrašnjosti. Kromirani detalji, odnosno linija koja se proteže cijelom duljinom bočnih prozora i još jedna koja čini prijelaz između prednjeg blatobrana i vrata, ističu elegantan profil. Taj detalj u obliku strelice nadahnut je dizajnom sportskih automobila i nagoviješta performanse i aerodinamičku učinkovitost.

Image

Renault Talisman

Na niskom i mišićavom stražnjem dijelu istaknuta su prepoznatljiva svjetla koja se vodoravno protežu prema sredini prtljažnika. Njihov izdužen oblik ostavlja dojam automobila priljubljenog uz cestu, a istodobno usmjerava pogled prema Renaultovu logotipu. Svjetlosni elementi s 3D efektom Talismanu daju snažan vizualan potpis; ta su svjetla uvijek uključena, čak i danju, kako bi se pojačao vizualni dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Renault Talisman

Izdašne vanjske dimenzije se odražavaju u prostranoj unutrašnjosti i tradicionalnoj udobnosti.

Renaultovi dizajneri osmislili su udobnu, odmjerenu i iznimno kvalitetnu unutrašnjost, vizualno podijeljenu na tri razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijelovi najbliži putnicima izrađeni su od mekih materijala, oni koji nisu nadohvat ruke namjerno su obrađeni „hladnije” a taj kontrast pridonosi dojmu prostranosti. Naposljetku, kombinacija određenih boja i različitih vrsta materijala omogućuje stvaranje posebnog ozračja unutrašnjosti.

Iznimna pozornost i maštovita rješenja primijenjeni su u ergonomiji i dizajnu Talismana, sve do obloga i ukrasnih elemenata interijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talisman je pomno promišljen kako bi se osigurala ugoda vozaču i putnicima, a njegova je unutrašnjost među najvećima u klasi, posebice u tri područja: prostoru za glavu sprijeda i straga, širini u visini laktova sprijeda i prostoru za koljena straga. Široka središnja konzola pridonosi dojmu prostranosti i širine, smještajući putnike na prednjim sjedalima na ugodnoj međusobnoj udaljenosti. Sama konzola ugodna je na dodir i pomno obrađena dok je s više od 25 litara obujma, u vrhu klase u pogledu prostora za odlaganje u unutrašnjosti. Prtljažnik obujma 608 dm3 (prema normi VDA) također je u samom vrhu segmenta.

Brinulo se i o doživljaju komunikacije s automobilom. Naime, kad se osoba s karticom približi automobilu, upale se dnevna svjetla, stražnja svjetla, unutarnje svjetlo na stropu, otvore se retrovizori, a posebna svjetla usmjerena prema tlu osvjetljavaju prostor oko vrata automobila. Kad vozač otvori vrata, sa zaslona ga pozdravi zvučna i vizualna animacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renault Talisman na izbor nudi pet uređenja unutrašnjosti i završnih obrada koje se mogu kombinirati s različitim razinama opreme (ponuda uređenja unutrašnjosti ovisi o tržištu). Na vrhu je Initiale Paris koji odražava najbolje što Renault može ponuditi u pogledu udobnosti i usluga.

Image

Renault Talisman

Pokreću ga učinkoviti motori smanjena obujma i visokih performansi. Sveobuhvatna ponuda motora uključuje benzinske motore Energy TCe 150 i 200 koji će se nuditi isključivo sa sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelske motore predstavljaju Energy dCi 110 Energy dCi 130 i Energy dCi 160 koji su u ponudi i u novom Espaceu. Ti motori Talismanu, koji je 200 kg lakši od Renaultova velikog crossovera i ostvaruje aerodinamički koeficijent od samo 0,27, jamče još bolje performanse. Vožnja bi također trebala biti nešto posebno jer se spaja rad sustava 4Control s elektroničkim nadzorom amortizera.

Image

Renault Talisman

Poput novog Espacea, i Talisman sadrži sve temeljne odlike uz dodatak senzualnog dizajna, pomno uređene, udobne i prostrane unutrašnjosti te visokotehnoloških inovacija (sustav 4Control, prilagodljiv ovjes, tehnologija Multi-Sense, sustav R-Link 2, audiosustav Bose Surround Sound itd.) osmišljenih da zajamče udobnu vožnju i užitak vozaču i putnicima. Međutim, Renaultovo najbolje mora biti i dostupno, zato je Talisman konstruiran s namjerom da bude među najkonkurentnijim modelima u klasi s obzirom na troškove uporabe i održavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo