NOVA SENZACIJA / Talijani ne mogu dobiti ni Novi Zeland

Image

Novi Zeland izvukao remi u utakmici s aktualnim svjetskim prvakom.

20.6.2010.
17:09
VOYO logo

U susretu drugog kola F skupine reprezentacija Novog Zelanda je priredila senzaciju odigravši protiv aktualnih svjetskih prvaka Talijana 1:1. Novozelanđani su poveli golom Shanea Smeltza u sedmoj minuti, a izjednačio je Vincenzo Iaquinta iz jedanaesterca u 29. minuti.

Nakon loše igre u prvom kolu protiv Paragvaja, aktualni svjetski prvaci su protiv jednog od najvećih autsajdera ovog prvenstva pružili još slabiju predstavu. Talijanski strateg Marcello Lippi je promijenio formaciju iz 4-2-3-1 u 4-4-2, a u drugom dijelu utakmice "Azzurri" su zaigrali i s tri napadača, no uspjeli su samo jednom slomiti bedem 'All Whitesa' i odličnog vratara Marka Pastona što je bilo dovoljno samo za remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su imali daleko više od igre, uputili su 23 udarca, a njihovi suparnici samo tri, imali su 15 kornera, dok Novi Zeland nije imao niti jedan, no ništa nije pomoglo. Lippi je samo nemoćno širio ruke kao da ne vjeruj da najbolja momčad s posljednjeg World Cupa ne može pobijediti 78. reprezentaciju svijeta koja tek drugi put u svojoj povijesti igra na svjetskom prvenstvu. Prvi put su nastupili na SP-u 1982. godine gdje su upisali sva tri poraza uz razliku pogodaka -12.

Italija će prolaz u osminu finala tražiti u zadnjem kolu protiv Slovačke, dok će Novozelanđani ganjati pobjedu protiv Pargavaj koja bi ih odvela među 16 najboljih reprezentacija na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo