OTKRIĆE SEZONE IZ SPLITA / 'Takvog veznog igrača nemaju ni Hajduk, ni Dinamo, ni Rijeka'

Govoreći o derbiju u Parku mladeži, gdje je Split odigrao 0:0 protiv Dinama, gost RTL Lige Andrej Kramarić i stručni komentator Joško Jeličić biranim su riječima govorili o najvećem otkriću sezone u splitskim redovima - Marku Rogu.

3.11.2014.
9:44
VOYO logo

U srpnju je tek napunio 19 godina, odigrao je tek 10-ak utakmica u prvoligaškom društvu, ali Marko Rog je već dobio poziv izbornika Nike Kovača za prijateljski susret s Argentinom u Londonu (12. studenog). To dovoljno govori o tome kakve je igre u dosadašnjem dijelu sezone pružio u dresu Split, a vrlo pohvalno o njemu su u RTL Ligi govorili i Andrej Kramarić te Joško Jeličić.

"Jedan mladi i perspektivan nogometaš, izuzetno talentiran. U par poteza i protiv nas je pokazao da se radi o jednom odličnom igraču. Vrijeme će pokazati o njegovom daljnjem napretku, ja se nadam da će ići u pravom smjeru", komentirao je Andrej Kramarić kolegu iz redova RNK Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dečko koji ima 10-ak utakmica u Prvoj HNL. Znači, on je veliki potencijal. Ono što sam vidio u velikom broju tih utakmica koje je odigrao - on ima brzinske sposobnosti, agilnosti i okretnost gdje pravi razliku u našem nogometu, pogotovo što smo mi nogometno genetski spora nacija. Na njemu je da svojim radom uđe u kontinuitet, da se razvija, pogotovo u taktičkom smislu jer je naučio jedan nogomet da sam pokušava riješiti sve. U ovom trenutku mislim da takav potencijal veznog igrača nemaju ni Hajduk ni Dinamo ni Rijeka. Igrača koji između linija može takve probleme raditi, koji je u situacijama 'jedan-na jedan' ili jedan-na-dva' s loptom sjajan u driblingu. Ono što je najbitnije, i to sam vidio u nekoliko situacija, on je izgleda i karakteran momak, radi za momčad, a čujem i da je jako dobro odgojen. Vjerujem da, ako bude zdrav, može napraviti dobru karijeru", dodao je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo