težak udarac / Szolnok u Zagrebu svladao Mladost i sveo im šanse za Final Eight na minimum

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti maksimalno su si otežali lov na Final Eight nakon domaćeg poraza od mađarskog Szolnokija

5.2.2019.
22:42
VOYO logo

Tek matematičke ostale su šanse vaterpolista zagrebačke Mladosti za plasmanom u Final EightLige prvaka nakon poraza od mađarskog Szolnokija u svom bazenu.

Opravdanima su se pokazale bojazni trenera Zorana Bajića. Uoči ključnog europskog susreta, koji je stigao tek četiri dana nakon dvoboja sa Šapcem u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, Bajić je upozoravao na umor svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusta pobjeda jednim pogotkom razlike u petak očito je ostavila traga na Žapcima i u 8. kolu Lige prvaka poraženi su identičnim rezultatom kao i u susretu odigranom prije nepuna dva tjedna u Mađarskoj (11:8). 

Po dva pogotka za Mladost postigli su Cosmin Radu, Lovre Miloš i Miloš Ćuk, a po jedan Marino Čagalj i Konstantin Harkov. Strijelce Szolnokija predvodili su Gergo Zalanki i Milan Aleksić, svaki s po tri postignuta pogotka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost je ovim porazom ostala na osam bodova iz isto toliko nastupa i na petom je mjestu skupine B, s tri boda manje i utakmicom više od aktualnog europskog prvaka Olympiacosa. Szolnok je na trećem mjestu i s 12 bodova sada Žapcima bježe za četiri boda, dok dubrovački Jug CO ima maksimalan 21 bod, a talijanski Sport Management iz Verone ih ima 16.

U srijedu će svoje utakmice u skupini B odigrati preostala dva hrvatska predstavnika. Dubrovački Jug CO od 19 sati gostuje kod Olympiacosa, a u 20.30 sati splitski Jadran je domaćin Sport Managementu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo