vatrena euforija / Svi žele u Rusiju! Cijene ulaznica i do tisuću eura, u Zagrebu redovi za žurne putovnice!

Karte se mogu kupiti po cijenama od 2.100, pa sve do gotovo 40 tisuća kuna - koliko za jednu VIP ulaznicu traže preprodavači putem oglasnika

9.7.2018.
19:10
VOYO logo

Počeo je lov navijača na više od 3000 ulaznica, koliko ih je Hrvatski nogometni savez pustio u prodaju uoči spektakularnog polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske

Karte se mogu kupiti po cijenama od 2.100, pa sve do gotovo 40 tisuća kuna - koliko za jednu VIP ulaznicu traže preprodavači putem oglasnika. Turističke agencije natječu se koja će ponuditi jeftiniji aranžman puta do Moskve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribinama tamošnjeg stadiona Lužnjiki očekuje se oko 15 tisuća hrvatskih navijača, a u Zagrebu smo snimili redove za žurno izdavanje putovnica.

Rusija je Hrvatima danas najpoželjnija putnička destinacija, a tisuće navijača spremaju se za odlazak na polufinale svjetskog prvenstva. Samo u policijskoj upravi u petrinjskoj ulici u Zagrebu zatraženo je više od 260 zahtjeva za žurno izdavanje putovnica zbog puta u Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putničke agencije su su već za prošlu utakmicu imale i po 20 puta više zahtjeva nego što imaju kapaciteta u čarter letovima. Za polufinale interes je još i veći.

"Pa interes je, mogu reći, višestruko veći od onoga što ćemo mi nažalost moć prevest. Mailovi nam stižu svake sekunde i u sve većem broju to zapravo i nestaje", rekao je Luka Kalamber, marketing manager turističke agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene aranžmana kreću se oko 9000 kuna, ali ne uključuju ulaznicu za utakmicu. A taj komadić papira danas vrijedi kao suho zlato. 

Uz nešto više od 6000 ulaznica koliko pripada našem savezu HNS je danas pustio u promet novi kontigent od 3137 ulaznica - 1069 ulaznica druge kategorije po cijeni 3 i pol tisuće  kuna, te 2068 ulaznica po cijeni 2.100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karte se prodaju i na internet oglašivačima. Cijene poprilično variraju. Tako možemo pronaći karte druge kategorije za otprilike 4 ipol tisuće kuna pa do 6 tisuća. Treće kategorije variraju od 3000 na više, a one najskuplje, VIP ulaznice koštaju vrtoglavih 39.500 kuna.

No, za takvu kupovinu po ovim cijenama treba velika hrabrost jer se ulaznice prodaju na ime i prezime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih svakome preporučio da to bude ipak karta na kojoj će biti njihovo ime i prezime i koja je kupljena za njih jer u Rusiji su, što sam se sam uvjerio, bile kontrole jako velike i nisam siguran da će se moći ući kao što se na prijašnja prvenstva ulazilo na karte s drugim imenom", kaže Tomislav Fein, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Jer ako nemate kartu, ne možete dobiti ni Fan ID koji je za vrijeme svjetskog prvenstva zamjena za vizu. Zasad je iz Zagreba planirano 6 čarter letova. A bitka na tribinama će biti žestoka, jer protivnik tradicionalno ima podršku vojske navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega koji se bavi direktno tom tematikom je dobio informaciju od engleskih kolega da će oni dizati jako veliki broj aviona", dodao je Kalambar. 

No, ako smo u uspjeli u nekim trenucima nadglasati Ruse, neće nam problem biti ni Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo