IMA POBJEDNIČKI INSTINKT / Švedski Hrvat pojačao Medveščak

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski predstavnik u regionalnoj EBEL ligi, zagrebački Medveščak za sljedeću se sezonu pojačao hrvatsko-švedskim braničem Dennisom Bozicem koji bi Medvjedima trebao donijeti dodatnu čvrstinu i sigurnost u defenzivi.

6.4.2012.
11:26
PIXSELL
VOYO logo

Dennisa Bozica su mnogi hokejski stručnjaci i treneri okarakterizirali kao igrača s pobjedničkim instinktom, jako dobrim klizačkim sposobnostima, dobrim šutom, te braničem koji ima predispozicije da svojom kvalitetom pridonese i igri u napadu, a ne samo u obrani.

Novi branič Medveščaka rođen je u švedskom Sodertaljeu, a ima hrvatske korijene iz okolice Duga Rese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hokejaške temelje izgradio je u Sodertalje SK, a tijekom juniorskog staža igrao je još i za klub Sodermanland. Debi u elitnom razredu švedskog hokeja, ligi Elitserien, ostvario je u sezoni 2007/08. odigravši dvije utakmice u dresu Linkopinga, da bi već sljedeće sezone sa samo 18 godina nastupio u čak 21 utakmici.

Protekle tri sezone većinom je igrao u ligi Allsvenskan za klubove Oskarshamn (42 utakmice, 2 gola, 8 asistencija), Vasteras (9 utakmica, 1 asistencija) i Sundsvall (65 utakmica, 7 golova, 4 asista), a skupio je i 13 susreta u Elitserienu za Linkoping i MODO gdje je bio na posudbi u prošloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim iskustva u prvoj i drugoj švedskoj ligi, Bozic se može pohvaliti i zlatnom medaljom sa Svjetskog kupa U18 (Memorijalni turnir Ivan Hlinka) koji je 2007. osvojio sa švedskom reprezentacijom, dok je 2008. nastupio na Svjetskom prvenstvu U18 tijekom kojeg je u šest susreta upisao gol i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo