SASTANAK U VLADI / Sve spremno za SP

"Sve smo dogovorili i spremno dočekujemo Svjetsko prvenstvo", izjavio je ministar financija Ivan Šuker nakon sastanka predstavnika Vlade, Hrvatskog rukometnog saveza i gradova domaćina.

4.12.2008.
15:15
VOYO logo

ZAGREB - "Sve smo dogovorili i spremno dočekujemo Svjetsko prvenstvo u rukometu", izjavio je u četvrtak ministar financija Ivan Šuker nakon sastanka predstavnika Vlade, Hrvatskog rukometnog saveza i gradova domaćina.

Dogovoreno je da će sedam gradova platiti troškove organizacije SP-a koji iznose 28 milijuna kuna, s tim da će svaki od gradova te troškove specificirati kako bi se, koliko god je moguće, smanjili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi će gradovi utvrditi mogu li i na koji način smanjiti troškove koji su prvotno bili predviđeni u iznosu od 3,5 milijuna kuna za Poreč, Varaždin, Osijek, Zadar i Pulu, odnosno 4 milijuna kuna za Split, dok će Zagreb platiti 10 milijuna kuna.

Šuker je rekao kako je Vlada do sada već uplatila 9,5 milijuna kuna, a petak će uplatiti još 5,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik HRS-a Sandi Šola kazao je kako je već prodano 30 posto karata za prvenstvo, a predviđa da će sveukupna zarada od te prodaje biti oko dva milijuna eura.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret, kao predstavnik gradova, rekao je kako će svi gradovi osigurati sve što je potrebno za kvalitetno održavanje SP-a, a troškove će se, rekao je, pokušati smanjiti koliko je moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo