KALKULACIJE

SVE JE OTVORENO: Evo kako Hrvatska može u drugi krug čak i ako izgubi od Islanda

Situacija u skupini B Europskog rukometnog prvenstva komplicirana je jer uoči trećeg, posljednjeg kola prvog dijela natjecanja sve momčadi maju isti broj bodova. Islanđani su u nedjelju šokirali svoje navijače porazom 38:39 od Bjelorusije, a hrvatski igrači porazom od Norveške 31:34.

U drugi krug natjecanja će tri reprezentacije koje će u Krakowu nastaviti u skupini s tri reprezentacije iz skupine A (Francuska, Poljska, Srbija ili Makedonija). Prvo utakmicu igraju u utorak Bjelorusija i Norveška (18.15 sati), a nakon toga Hrvatska i Island (20.30).

Navijamo za Norvežane

Pobijedi li Norveška, Hrvatska i s porazom od Islanda može dalje, ali ne prenosi bodove u drugi krug. Izgubi li Norveška ili odigra neodlučeno s Bjelorusijom, Hrvatska za prolazak ne smije izgubiti od Islanda.

Posljednji put bez drugog kruga 2002.

Ako obje utakmice završe bez pobjednika, Hrvatska će biti prva u skupini jer ima najbolju gol-razliku (+3), ali će prenijeti samo bod.

Najbolja varijanta je pobjeda Bjelorusije nad Norveškom, uz dakako, pobjedu Babićeve momčadi protiv Islanda. U tom slučaju bi hrvatski rukometaši u drugi krug prenijeli maksimalna četiri boda.

Posljednji put da Hrvatska nije prošla u drugi krug natjecanja bilo je prije 14 godina u Švedskoj.

Povratak na Net.hr