vrhunac u posljednjoj četvrtini / Super Bowl najgledaniji program u povijesti

Image
Foto: AP Images

U brojke nisu uključeni i gledatelji koji su utakmicu pratili u brojni sportskim barovima diljem SAD, pa je brojka daleko veća. Tijekom utakmice objavljeno je i više od 28,4 milijuna tweetova.

3.2.2015.
11:03
AP Images
VOYO logo

Finalnu utakmicu NFL lige u američkom nogometu 'Super Bowl' između New England Patriotsa i Seattle Seahawksa pratilo je čak 114,4 milijuna TV-gledatelja u SAD-u čime je to postao najgledaniji tv program u povijesti SAD-a.

Do sada je najgledanije bilo lanjsko finale u kojem su Seattle Seahawksi deklasirali Denver Broncose 43-8 koje je u prosjeku gledalo 112,2 milijuna gledatelja. Međutim, drama u Glendaleu i pobjeda Patriotsa 28-24 privukla je 2,2 milijuna gledatelja više. Vrhunac gledanosti bila je posljednja četvrtina koju je u prosjeku gledalo 120,8 milijuna gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u ove brojke nisu uključeni i gledatelji koji su utakmicu pratili u brojni sportskim barovima diljem SAD, pa je brojka daleko veća. Tijekom utakmice objavljeno je i više od 28,4 milijuna tweetova.

Sjajnu gledanost imao je i nastup pop zvijezde Katy Perry, reperice Missy Elliott i rokera Lennyja Kravitza u poluvremenu kojeg je pratilo u prosjeku 118,5 milijuna gledatelja što je tri milijuna više nego nastup Bruna Marsa i Red Hot Chili Peppersa iz prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo