Šuker: Ne zviždimo srpskoj himni

Predsednik HNS-a koristi svaku priliku da smiri strasti pred meč Hrvatske i Srbije

4.12.2012.
18:20
VOYO logo

Otkako je selektor hrvatske reprezentacije Igor Štimac, nezgrapno, preko Facebook profila prokomentarisao oslobađanje hrvatskih generala iz Haga i predložio da Ante Gotovina i Mladen Markač čak izvedu početni udarac na utakmici između Hrvatske i Srbije u martu u Zagrebu, u Hrvatskoj pokušavaju da to "ispeglaju" i sve vrate u granice razuma.

Najglasniji je predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker, koji je odmah posle te Štimčeve ishitrene i nepromišljene izjave, poručio da selektor treba samo da se bavi fudbalom, najavljujući "packe" za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao je Šuker i korak dalje. Od politike ni "p". Štaviše! Želi da Hrvatska pošalje najbolju sliku u Evropu i svet, apelujući na publiku koja će u martu doći na stadion u Zagrebu da gleda meč u kvalifikacijama na SP, da ne zviždi himni Srbije "Bože, pravde".

- Želimo maksimalni spektakl, ono što fudbal i jeste. Želimo da se odvojimo od politike, želimo da naša politika budu tri boda. Normalno da Srbi dolaze u Zagreb da osvoje tri boda ili naprave pometnju u našim redovima. Što se toga tiče, sportski je sve dozvoljeno, politiku više ne želim da mešam u tu utakmicu. Ako želimo da pokažemo svetu ko smo mi Hrvati, hajmo onda da napravimo neku lepu priču. A lepa priča bi bila da ne zviždimo srpskoj himni. Znam da bi to moglo da bude teško, ali hajmo bar da pokušamo, da se izdignemo još 20-ak godina napred i da bude spektakl. I ono najvažnije, da pobedimo protivnika na terenu - rekao je Šuker za TV Nova, a prenosi Mondo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo