ŠUKER IH NE DA: / Mamić i Platini su nevini, želim da očiste svoje lice

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez planira u 2016.

22.12.2015.
15:43
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

"Izuzetno sam zadovoljan, najprije ostvarenim rezultatima na sportskom planu jer su se sve naše reprezentacije, od seniorske do najmlađe, uspjele kvalificirati na svjetska i europska prvenstva. Naravnom, da sam zadovoljan i ostvarenim financijskim rezultatima, ali bih bio još zadovoljniji da smo već povukli iz UEFA-inih i FIFA-inih fondova sredstva namijenjena za izgradnju nogometnih kampova. Međutim, zbog nerealizacije kampa na Sveticama, ne možemo povući dodatna sredstva", rekao je na skupštini predsjednik Šuker koji nije mogao precizirati kada će početi izgradnja kampa na Sveticama, ali je izrazio nadu da će to biti vrlo skoro.

Hrvatska zaslužuje pristojan stadion

"Od 11 mogućih odlazaka na velika natjecanja, mi smo osigurali njih devet i vjerujem da zaslužujemo pristojan stadion. Želimo stoga što prije investirati u Sportski centar Svetice za dobrobit svih u nogometu kako bi pomogli svim našim selekcijama. Želimo također pomoći klubovima i županijskim savezima", kazao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, nedostatak infrastrukture je najveći problem hrvatskog nogometa, a HNS je spreman i uz pomoć sredstava iz FIFA-e i UEFA-e uložiti i u izgradnju adekvatnih nogometnih kampova, kakav se gradi u Rijeci, I u Osijeku, Splitu, Varaždinu, Županji i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Protiv Izraela 22. ožujka

Šuker je najavio da će 22. ožujka hrvatska nogometna reprezentacija, najvjerojatnije u Osijeku, odigrati prijateljsku utakmicu s Izraelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je već dogovorena prijateljska utakmica uoči EP u Francuskoj sa Španjolskom, ali kako su oni u našoj skupini, ta utakmica je morala otpasti i sada smo u potrazi za drugim adekvatnim protivnikom".

Sve odluke donesene jednoglasno

Na Skupštini kojoj je nazočilo 48 od 53 zastupnika i na kojoj su sve odluke donesene jednoglasno, za počasne predsjednike HNS-a su izabrani prvi predsjednik HNS-a Mladen Vedriš i po rezultatima najuspješniji predsjednik za čijeg je mandata osvojeno 3. mjesto na SP u Francuskoj Branko Mikša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno je odato i priznanje istaknutom treneru i selektoru mlađih reprezentativnih uzrasta Martinu Novoselcu koji odlazi u mirovinu.

Maksimalna podrška Platiniju, Mamić nije kriv

Na pitanje kakav je njegov stav spram najnovijih kazni za čelnike europske i svjetske nogometne organizacije Šuker je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dali maksimalnu potporu Michelu Platiniju, svi znamo što radi etička komisija. Ne želim omalovažiti nikoga, ali vjerujem da će Sportski sud suditi pravedno i omogućiti mu da očisti svoje lice. Osobno mu dajem maksimalnu potporu. Što se tiče optužbi na račun dopredsjkednika saveza Zdravka Mamića i tu je moj stav nepromijenjen, a on je da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo