SPEKTAKL U LIGI PRVAKA /

Sudar giganta završio miroljubivo, krasan gol Srne

Image
Foto: AP

Obje utakmice druge večeri osmine finala Lige prvaka završile su miroljubivo - remijem. Manchester United je u Madridu kod Reala ostao neporažen, a zahvaljujući golu Welbecka imaju sitnu prednost uoči uzvrata.

13.2.2013.
22:38
AP
VOYO logo

Iako su gledatelji vidjeli samo dva gola, bila je to odlična predstava na stadionu Bernabeu, s puno prilika i udaraca na gol. Prvi udarac u okvir gola donio je vodstvo Manchester Unitedu. WayneRooney je izveo korner, a Welbeck je nadvisio SergijaRamosa i glavom je loptu poslao u mrežu za vodstvo Uniteda 1:0 u 20. minuti. Sukrivac za gol je i vratar Reala DiegoLopez, koji je "otišao u prazno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je poravnao u 30. minuti. AngelDiMaria odlično je ubacio u kazneni prostor, a CristianoRonaldo je izbjegao pažnji PatriceaEvre i zabija glavom za 1:1.

Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko izglednih prilika na obje strane, a najbolje su bile one Welbecka i Ronalda. U 34. minuti VanPersie je oštro ubacio u peterac, a udarac Welbecka u korner je skrenuo vratar Diego López.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi Cristiano Ronaldo je ponovno mogao zabiti glavom, ali je lopta prohujala pored gola.

Drugo poluvrijeme nije donijelo toliko izrazitih prilika. U 61. minuti DeGea akrobatskom obranom spašava vrata Uniteda nakon udarca Coentraa iz neposredne blizine. U 72. Van Persie se mogao upisati u strijelce, ali je njegov udarac vratar Diego López skrenuo u gredu.

Hrvatski reprezentativac u dresu Reala LukaModrić ušao je u igru u 75. minuti, a u 79. je sudjelovao u napadu koji je mogao rezultirati pogotkom, ali vratar De Gea je ponovno bio odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi dvije odlične prilike, prvo je Modrić probio lijevu stranu i poslužio Ronalda, ali braniči gostiju uspijevaju rasčistiti situaciju. Odmah nakon toga stopostotna prilika za Van Persieja, ali vratar Reala uspijeva spasiti mrežu.

Krasan pogodak Darija Srne

Šahtar i Borussia Dortmund su u Donjecku odigrali sjajan susret visokog ritma s nizom prilika na obe strane. Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u petoj minuti su zaprijetili iz slobodnjaka. Potom je u 12. minuti pucao i Blaszczykowski, a u 17. minuti Hummels je glavom sa desetak metara uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je tek nakon dvadeset minuta uspio pohvatati konce igre, a u 31. minuti je došao i do vodstva. Kapetan hrvatske reprezentacije DarijoSrna je sjajno iz slobodnog udarca sa 25 metara pogodio za 1:0. 

Deset minuta kasnije RobertLewandowski je u gužvi u kaznenom prostoru iskoristio pogrešku domaće obrane i sa šest-sedam metara lako svladao Pjatova. Njemački prvak je bio bolji i na otvaranju drugog poluvremena, no Šahtar je praktički ni iz čega u 68. minuti stigao do novog vodstva.

DouglasCosta je sjajno primio dugu loptu preko cijelog terena, a potom je iz voleja poslao u mrežu. Ipak, tri minute prije kraja Hummels je nakon ubačaja iz kornera izjednačio za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo