Promocija Chevrolet Traxa / Što reći, nego (napokon) bravo Hrvatska!

Image
Foto: chevrolet

Hrvatska postaje sve zanimljivije odredište proizvođačima automobila, kako za snimanje promotivnih materijala, tako i za njihovo predstavljanje. Najnoviji Chevroletov SUV tako je predstavljen na jadranskoj obali.

23.4.2013.
12:00
chevrolet
VOYO logo

Čak mjesec dana, za koje vrijeme će se izmijeniti više od tisuću novinara iz cijele Europe i gotovo pola Azije traje predstavljanje Chevrolet Traxa kojem su, naravno, nzočili i domaći auto novinari.

Ovo nije prvi put da taj proizvođač koji je posljednjih godina u konstantnoj ekspanziji modela i usponu prodaje ovako nešto rdi kod nas. Posebno hvale susretljivost lokalnih vlasti u Gospiću, Zadru i Šibeniku, na čijem teritoriju se održava ovo veliko predstavljanje kao i svih koji su na ovom području na bilo koji način u to uključeni. Što reći, nego (napokon) bravo Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trax je Chevroletov prvijenac u segmentu malih SUV-a, moderan, svestran i ekonomičan. Namijenjen je kupcima malih SUV-a čiji broj značajno raste posljednjih godina (u ovom je segmentu prodaja porasla sa 130.214 automobila 2008. godine, na oko 264.000 automobila 2012. godine). Ti su kupci stanovnici grada, individualci koji njeguju svoj imidž i  aktivan stil života.

Donosi mnoge prednosti SUV-a pritom pružajući vozne karakteristike i potrošnju goriva manjih automobila. Iznad svega, nudi maksimalnu svestranost, od fleksibilne i moderne putničke kabine, preko pogona na sve kotače, do tehničke inovacije Chevrolet MyLink.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: chevrolet

Sa Chevroletovim MyLink radiom, koji je standardni dio viših paketa opreme, vozači će na dohvat ruke imati sustav koji je jednostavan za korištenje i koji im omogućuje pristup medijima, uključujući specijalizirane aplikacije, s njihovih mobilnih uređaja.

Izvana, karakterizira ga  dvostruka prednja rešetka sa Chevroletovom 'leptir mašnom', istaknuti lukovi iznad kotača, kao i linija krova koja se brzo spušta prema natrag.

Tečne linije, moderan dizajn i dobro organizirana kabina obilježavaju unutrašnjost Chevroletovog Traxa. Moguće je birati između osam različitih rasporeda sjedala, a na stražnjoj klupi ugrađena je utičnica od 230V koja se može koristiti za punjenje prijenosnih računala i ostalih elektronskih naprava bez potrebe za adapterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prtljažni prostor može se proširiti do najviše 1370 l, a dodatan prostor dostupan je ispod dna prtljažnika. Uz stražnje sjedište, djeljivo u omjeru 60/40, Traxovi modeli s višim paketom opreme raspolažu i s mogućnošću preklapanja naslona suvozačeva sjedala do potpuno vodoravnog položaja, što omogućuje dodatnu fleksibilnost za odlaganje predmeta do 2,3 m dužine.

Brojni pretinci za spremanje stvari uključuju pretince ispod sjedala i dva prednja pretinca, od kojih jedan sadrži izlaze za USB i AUX, što omogućuje diskretno spajanje uređaja poput iPoda, pametnih telefona i drugih elektroničkih uređaja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: chevrolet

Tečne linije, moderan dizajn i dobro organizirana kabina obilježavaju unutrašnjost Chevroletovog Traxa.

Sa Chevroletovim MyLink radiom, koji je standardni dio viših paketa opreme, vozači će na dohvat ruke imati sustav koji je jednostavan za korištenje i koji im omogućuje pristup medijima, uključujući specijalizirane aplikacije, s njihovih mobilnih uređaja.

Chevroletova MyLink tehnologija pruža lak pristup telefonskim imenicima, osobnim popisima pjesama, galerijama fotografija (upotrebom tipke za USB ili iPhone) i video snimkama (upotrebom tipke za USB ili aux-in)1, kao i drugim pohranjenim medijima.

Oprema je izuzetno bogata, već osnovni model oznake LS sadrži gotovo sve. Spomenimo tako ABS i ESP sustav, prednje i bočne zračne jastuke te zračne zavjese, klima uredaj, CD-radio-MP3, upravljač s kontrolama audio sustava, USB, AUX, Start/Stop funkciju,  HSA – pomoc pri kretanju na uzbrdici, utičnicu od 230V, putno računalo, tempomat, električni paket, krovne nosače,
volan podesiv po dubini i visini i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motori u ponudi uključuju 1,4-litarski turbo benzinski motor, 1,6-litarski benzinski motor i 1,7-litarski turbo dizelski motor. Sve inačice ručnog prijenosa imaju Start/Stop funkciju. 1,7-litarski turbo dizelski i 1,4-litarski turbo benzinski motor dolaze s automatskim mjenjačem sa šest brzina.

Povezan s ručnim prijenosom od šest brzina, 1,4-litarski motor razvija 140 KS (103 kW) i okretni moment od 200 Nm, dok 1,7-litarski turbo dizel motor razvija 130 KS (96 kW) i okretni moment od 300 Nm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: chevrolet

Chevrolet Trax donosi mnoge prednosti SUV-a pritom pružajući vozne karakteristike i potrošnju goriva manjih automobila.

Turbo dizelski motor od 1,7 litara je najštedljiviji od ova tri motora pa će, uz ručni mjenjač (i pogon na prednje kotače), trošiti 4,5 l/100 km, dok je prosječna potrošnja turbo motora od 1,4 l s ručnim mjenjačem 6,5 litara. Njihovo ispuštanje CO2 iznosi 120, odnosno 149 g/km.

Pogon na sve kotače dostupan u inačici opremljenoj 1,4-litarskim turbo benzinskim motorom ili 1,7-litarskim turbo dizel motorom automatski se prilagođava prevladavajućim uvjetima na cesti te značajno poboljšava prianjanje na klizavim ili šljunčanim kolnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voziti Trax je pravi užitak. Trax je podešen tako da pruža prepoznatljivu europsku dinamiku vožnje, a može se pohvaliti i sofisticiranim elektronskim sustavom podrške.

Širina vozila s prednje i stražnje strane je 1540 mm, a međuosovinski razmak od 2555 mm
Šest zračnih jastuka, sigurnosni pojasevi pričvršćeni u tri točke kod svih pet sjedećih mjesta, ISOFIX sustav za ugradnju dječje sjedalice i sklopivi sustav papučica jednako su tako dio standardnih Traxovih sigurnosnih obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trax na naše tržište stiže u lipnju no već su poznate cijene. Tako će ulazni benzinski model (1.6 115 KS), s LS opremom stajati 133 300 kuna dok će za najjeftiniji dizel (LT oprema) trebati izbrojati 170 900 kuna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo