TRZAVICE U REPKI? / Štimac odgovorio Modriću: 'Igrači bi manje trebali brinuti o taktici'

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Luka Modrić je nakon utakmice protiv Srbije, odigrane prije mjesec dana, izjavio kako bi igrači u reprezentaciji morali igrati na svojim prirodnim pozicijema, na kojima igraju i u klubovima.

8.10.2013.
17:08
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski branič VedranĆorluka, koji će u petak biti kapetan "vatrenih" u kvalifikacijskoj utakmici za SP 2014. protiv Belgije, demantirao je novinske napise da je u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji loša atmosfera.

Pojašnjavajući svoju izjavu da je prednost Belgije odlično ozračje, te da u našoj ekipi atmosfera nije dobra, Ćorluka je u utorak na konferenciji za novinare kazao: "Pritom sam mislio na atmosferu koja vlada oko reprezentacije budući da je Belgija u naletu. Naši rezultati nisu tako dobri, pa nema takve navijačke atmosfere kakvu ima Belgija. No, ozračje u našoj momčadi je odlično, kao što je uvijek i bilo. Samopouzdanje nije načeto, ali voljeli bi da smo u situaciji u kakvoj je Belgija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna ranija izjava skrenula je pozornost novinara, ona LukeModrića koji je nakon utakmice protiv Srbije, odigrane prije mjesec dana, izjavio kako bi igrači u reprezentaciji morali igrati na svojim prirodnim pozicijema, na kojima igraju i u klubovima.

Izbornik IgorŠtimac kazao je da je na tom susretu "žrtvovan" samo IvicaOlić i to kako bi se zaustavili prodori ofenzivnog braniča Kolarova. "Igrači bi manje trebali brinuti o taktici, a više o tome kako će na terenu odraditi ono što stručni stožer traži od njih", dodao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu spomenuo je da jedna od opcija i igranje u sustavu 3-5-2. "Sa sustavom 4-4-2 teško ostvarujemo onoliki posjed lopte na koji smo naviknuti i koji je potreban našoj reprezentaciji", rekao je Štimac.

I Ćorluka smatra da ne bi bio problem prijeći na sustav 3-5-2, odnosno na tri igrača u zadnjoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo