SRBIJA JAČA NEGO U ZAGREBU / Štimac: Briga me za zvižduke, idemo po tri boda!

'Ne razmišljam o njihovim problemima, to što se možda spremaju zvižduci za njihovu reprezentaciju i vodstvo Saveza, to može biti i pila naopako. Razmišljam isključivo o nama i tome kako popraviti određene stvari', izjavio je hrvatski izbornik čiji je cilj sva tri boda u Beogradu.

2.9.2013.
13:49
VOYO logo

Igor Štimac okupio je glavninu momčadi uoči utakmice u Beogradu. Stanje je u okvirima očekivanog, otpali su Gordon Schildenfeld i Milan Badelj zbog ozljeda.

U nedjeljnim prvenstvenim utakmicama su malo stzradali Ivan Strinić i Mateo Kovačić, pa će s do sutra (utorak op.a.) malo više znati o njihovom zdravstvenom stanju, a nakon toga će hrvatski izbornik odlučiti hoće li pozvati i nekog drugog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova utakmica je malo drugačija i specifična što se tiče pripreme. Igramo u gostima gdje neće biti hrvatskih navijača pa nema angažmana oko animiranja puka, koncentracija je samo na rad", istaknuo je Štimac.

"Ne razmišljam o njihovim problemima, to što se možda spremaju zvižduci za njihovu reprezentaciju i vodstvo Saveza, to može biti i pila naopako. Razmišljam isključivo o nama i tome kako popraviti određene stvari". Cilj je tri boda i ne bježim od toga jer jedino tako možemo ostati u utric za ono što želimo - prvo mjesto u skupini", dodao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je još naglasio da je Srbija danas jača nego što je bila u Zagrebu. Prije svega zbog Nemanje Matića, zadnjeg veznog koji donosi prevagu, ali i zbog činjenice što dosta igrača igra u istom klubu (Benfica), pa su uigrani.

S druge strane, hrvatskog stratega vesele i odlične igre stožernih igrača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka Modrić je u pravo vrijeme ušao u pravu formu. Ovacije na Santiago Bernabeu ne dobiva svatko. Vesele i Mandžukićevi trofeji te dobre igre, on će biti spreman za Srbiju", zaključio je Štimac odbivši govoriti o temama koje nemaju veze s utakmicom u Beogradu.

Tako se nije dao navući 'na tanak led', te je odbio komentirati događaje koji su se upravo odvijali u Vukovaru oko dvojezičnosti: "Naše je da igramo nogomet i na terenu donesemo radost navijačima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije trošio riječi niti na najskuplji transfer u povijesti Garetha Balea: "Ne zanima me to!".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo