Domaća premijera / Stigao novi Sprinter

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Jedan od najpopularnijih vanova u Europi, Mercedes Sprinter je prošle godine prošao kroz osvježavanje i tom prilikom dobio novo lice, unaprijeđenu tehnologiju i nove sigurnosne elemente

25.2.2014.
12:00
FOTO: Mato Pavličević
VOYO logo

Domaćem tržištu je novi uvoznik Mercedesa, Star Import, predstavio novu generaciju zvijezde dostavne klase. Osim novog dizajna Sprinter je dobio i čitavu paletu novih agregata koji zadovoljavaju rigorozne Euro VI ispušne norme.

U posljednjoj inkarnaciji, Mercedesov veliki van dobiva nešto ozbiljniji izgled, četvrtastije „lice“ i stražnji svjetlosni sklop grupe u dva segmenta. Također, dolazi s novim presvlakama sjedišta i panela kabine, debljim upravljačem, dostupnim krom aplikacijama, redizajniranom ručicom mjenjača i novom generacijom audio sustava integriranim bluetooth i navigacijskim sustavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sigurnosne strane, Sprinter za 2014. modelsku godinu donosi seriju novih sustava, uključujući standardni Crosswind Assist, opcijske Collision Prevention Assist, Blind Spot Assist, Headbeam Assist i Lane Keeping Assist.

Image
Foto: FOTO: Mato Pavličević

Ono s čime se Mercedes s pravom hvali jest činjenica da je Sprinter prvi van na svijetu koji raspolaže s paletom agregata koja u potpunosti zadovoljava Euro VI standarde. Dostupan je s dizel agregatima s 4 i 6 cilindara i snagom u rasponu od 95 ks do 190 ks. U ponudi je i 1,8 litarski kompresorski četverocilindraš na prirodni plin i izravnim ubrizgavanjem snage 156 KS, također s Euro VI certifikatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno od modela, snaga se prenosi putem ECO-Gear šestostupanjskog ručnog mjenjača ili 7G Tronic Plus automatike. Od prosinca je na raspolaganju i model s pogonom na sve kotače i povišenom karoserijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo