ZANIMLJIVA POLUFINALA / Split izbacio Hajduk iz Kupa, Dinamo u finalu nakon 'nule' na Kantridi

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Split je došao pogotkom Sokola Cikalleshia u 43. minuti iz kaznenog udarca

22.4.2015.
18:46
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama plasirali su se u finale Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratu na Kantridi odigrali 0-0 s Rijekom i obranili prednost od 2-1 iz prve utakmice u Zagrebu. Dinamo će u finalu igrati sa RNK Splitom.

Dinamo je pred ispunjenom Kantridom uspio sačuvati prednost iz Maksimira, a u unatoč pritisku domaćina, zagrebačka momčad je propustila bolje prilike na susretu. U prvom dijelu Riječani su bili bolji, ali je najbolju priliku propustio JuniorFernandes u 38. minuti kada je glavom u padu pogodio gredu.

U 61. minuti Soudani je išao sam na vratara Vargića i uputio loš šut pokraj gola, a u 72. minuti uzvratio je udarcem napadač Rijeke Ivančić, ali ravno u vratara Ježinu. U 81. minuti Ivančić je zatresao mrežu nakon udarca Tomasova, ali je sudac Zebec poništio zgoditak zbog zaleđa. U drugoj minuti sudačke nadoknade MarinLeovac je dobio crveni karton zbog prigovora.

U drugom polufinalu nogometaši RNK Splita su na svom stadionu svladali Hajduk s 1-0, te s ukupnim prezultatom 2-1 prošli u povijesno, prvo finale u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Split je došao pogotkom Sokola Cikalleshia u 43. minuti iz kaznenog udarca. U vrlo lošoj utakmici Hajduk je najveću priliku propustio u 36. minuti kada je Milevski na dodavanje Vlašića pogodio vratnicu.

U 42. minuti Milović i Jozinović su u svom kaznenom prostoru srušili Bagarića, a Albanac Cikalleshi je bio precizan s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Hajduk je cijelo vrijeme napadao, ali nisu uspjeli uputiti niti jedan ozbiljniji šut na vrata gradskog suparnika.

Finalni dvoboj Kupa igra se 20. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo