DANSKA SE OSRAMOTILA / Španjolci razbili europske prvake i osvojili zlato!

Image
Foto: PIXSELL

Bila je to briljantna predstava igrača Valera Rivere koji su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u povijesti finalnih ogleda. Do sada su rekord držali Šveđani koji su 1958. dobili ČSSR sa deset razlike (22:12), no Španjolci su slavili sa čak 16 razlike, a u pojedinim trenucima su imali i plus 18.

27.1.2013.
19:02
PIXSELL
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Španjolske na impresivan je način osvojila naslov svjetskih prvaka nakon što je u finalnom susretu u Barceloni deklasirala europskog prvaka Dansku 35:19 (18:10).

Bila je to briljantna predstava igrača ValeraRivere koji su ostvarili najuvjerljiviju pobjedu u povijesti finalnih ogleda. Do sada su rekord držali Šveđani koji su 1958. dobili ČSSR sa deset razlike (22:12), no Španjolci su slavili sa čak 16 razlike, a u pojedinim trenucima su imali i plus 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćine su do pobjede predvodili Joan Canellas sa sedam, Valero Rivera sa šest, te Julen Aguinagalde i Jorge Maqueda sa po pet golova, dok je Arpad Šterbik sakupio 14 obrana. U danskim redovima najefikasniji su bili Henrik Mollgaard i Kasper Sondergaard sa po četiri gola.

Španjolskoj je to druga svjetska titula nakon što je bila najbolja i 2005. u Tunisu, dok su Danci po treći put poraženi u finalu nakon što su 1967. izgubili do ČSSR-a, a na prošlom SP-u od Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronca je pripala Hrvatskoj nakon pobjede protiv Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo