MA NIJE BAŠ TAKO / Vatreni se vjerojatno ne bi složili. Ugledni novinar komentarom podcijenio Hrvatsku, a spominjao je i Luku Modrića

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima

2.4.2022.
8:17
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

Image
PLJUŠTE KOMENTARI I LAJKOVI /

Kapetan je progovorio: Luka Modrić izazvao erupciju oduševljenja objavom nakon ždrijeba

Image
PLJUŠTE KOMENTARI I LAJKOVI /

Kapetan je progovorio: Luka Modrić izazvao erupciju oduševljenja objavom nakon ždrijeba

Situaciju u našoj skupini analizirao je i ugledni britanski Guardian, odnosno njihov komentaror Jonathan Wilson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Belgijska zlatna generacija je ostarjela, ali bez obzira na to na SP se plasirala bez poraza. Najveće sumnje oko ove reprezentacije su one vezane za obranu. Jan Vertonghen i Toby Alderweireld, koji čine stoperski par, na SP-u će zajedno imati 69 godina", opisao je tako stanje u Belgiji, a prognozirao je otkaz Vahidu Halilhodiću.

Hrvatska ima sreće

"Maroko je četvrta reprezentacija koju je Vahid Halilhodžić odveo na SP, ali ovo bi mogao biti i čak treći put da trener slavan po tome koliko je težak dobije otkaz prije prvenstva. Iako je Maroko na nedavnom Afričkom kupu nacija izgledao kao napadački najbolja momčad, izbornik je nevjerojatno omražen i u svađi s najboljim igračima", smatra novinar Guardiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvate kaže da imaju sreće i da ovise o Luki Modriću, a ističe i kako su Kanađani opasni.

"Hrvatska je imala sreće s lakom kvalifikacijskom skupinom, ali finalisti od prije četiri godine su opasni sve dok Luka Modrić prkosi godinama, a na SP-u će ih imati 37. Kanadi je ovo prvi nastup na SP-u još od 1986., ali ova momčad je na potpuno drugoj razini od te. Predvode je zvijezde aktualnih prvaka Njemačke i Francuske, Alphonso Davies iz Bayerna i Jonathan David iz Lillea."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo