VELIKE POGREŠKE / Stručnjaci složni: 'Nemoguće je shvatiti što su suci napravili Kanadi, trebalo ih je pod poluvremenom poslati kući'

Image
Foto: Screenshot

"Jasna i očigledna pogreška. VAR je morao intervenirati..."

23.11.2022.
22:44
Screenshot
VOYO logo

U susretu 1. kola skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Belgija je svladala Kanadu sa 1-0 (1-0).

Image
KALKULACIJE /

Belgija je u prvoj utakmici minimalno pobijedila Kanadu. Evo što to znači za Vatrene

Image
KALKULACIJE /

Belgija je u prvoj utakmici minimalno pobijedila Kanadu. Evo što to znači za Vatrene

Strijelac jedinog gola bio je Michy Batshuayi (44). Kanada je imala 21 udarac prema vratima, no nije postigla zgoditak. Osim dominacije poletnih igrača, prema mišljenju Joška Jeličića upitno je bilo i suđenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će glavni sudac Sikazwe i ovaj Soto iz Venezuele u VAR sobi na poluvremenu krenuti svojim kućama. Dva čista kaznena udarca nisu svirana Kanadi. Prva situacija je gdje je igraču Kanade dodao igrač Belgije, a označeno je zaleđe. Druga situacija je ovo saplitanje."

Kanada oštećena

Istog je mišljenja i Mario Strahonja, sudački eskpert HRT-a: "Velika dekoncentracija glavnog suca, pomoćnog i ne bih krivio jer on ima obvezu gledati liniju. Glavni sudac je morao pratiti igru i morao je signalizirati pomoćnom sucu da je obrambeni igrač vratio loptu i da zaleđa nema", rekao je Strahonja pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije toga vidimo prekršaj za kazneni udarac. Jasna i očigledna pogreška. VAR je morao intervenirati, ali je i on propustio ovaj incident jer je bio fokusiran na zaleđe, koje nije bilo. Gotovo mi je nemoguće shvatiti da se ovo dogodilo", kaže i nastavlja:

Image
Foto: Screenshot: HRT (emisija Stadion)

Marijo Strahonja sudački je ekspert.

"Ne da je bilo gaženja, bilo je debelog gaženja. Još jedan veliki propust i glavnog suca i VAR-a. Nije mi jasno pod kojim kriterijem je VAR soba ovdje zaključila da nije kazneni udarac. Igrač Kanade je malo gurnuo nogu unutra pa možda su zbog toga smatrali da nije jasna i očigledna pogreška", zaključuje Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo