'KAKO SMO IGRALI, TAKO SMO I PROŠLI' / Naši eksperti secirali igru Vatrenih i detektirali ključne probleme: 'Pa tu samo treba netko ući i reći 'moj naklon''

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Vrlo dobro suđenje, potpuno drugačije od svih koje smo gledali do sada na prvenstvu. Sudac je puštao razvoj igre i u dvije situacije je odlično procijenio', rekao je Strahonja

23.11.2022.
13:07
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U dvoboju 1. kola F skupine Svjetskog prvenstva hrvatski nogometaši su u Al Khoru  odigrali bez golova, 0-0, protiv Maroka. U tvrdom dvoboju sa žilavim Afrikancima najveću šansu propustio je Nikola Vlašić u 45. minuti, kada je njegov udarac iz blizine obranio marokanski vratar.

"Kako smo igrali, tako smo i prošli. Marokanci su se nudili, davali su nam lopte, izbrojio sam sedam lopti koje se u nogometu ne smiju uopće odigravati, uzeli smo te lopte, a nismo ih uspjeli iskoristiti jer smo s premalo igrača dolazili u suparnički prostor", rekao je Anton Samovojska u studiju HRT-a. Dodao je da su naši stoperi odigrali odličnu utakmicu. "Mi smo imali samo na mah dva trenutka kada se činilo da bi se naša igra mogla razgorjeti", dodao je te podsjetio da nikada Svjetsko prvenstvo nismo počeli neodlučenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OVAKO SE NE OSVAJA TURNIR' /

Navijači su ljuti nakon remija protiv Maroka: 'Kukavički postavljana igra od Dalića, rezultat i igra samo posljedica'

Image
'OVAKO SE NE OSVAJA TURNIR' /

Navijači su ljuti nakon remija protiv Maroka: 'Kukavički postavljana igra od Dalića, rezultat i igra samo posljedica'

Taktička šahovska partija

"Ni u jednom momentu se nismo postavili kao favoriti, uvijek smo igrali pod ručnom od straha što će se dogoditi, čak smo precijenili kvalitetu igrača Maroka. Mogli smo više, ali smo pokazali i jednu vrstu nogometne inteligencije, nismo forsirali, nismo igrali napamet, ovo je pozitivna nula", rekao je Tomislav Ivković. Dodao je da su igrači svjesni da "nisu danas odigrali na nivou na kojem su mogli odigrati".

"Sve što se danas dogodilo je dobro, pozitivno, trebamo vidjeti zašto nismo poduzeli veći rizik. To je više bila taktička šahovska partija, nismo bili u prostorima između veznog reda i zadnje linije međutim, takav je dan, takva je utakmica. Sutra je novi dan i idemo dalje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepša situacija prodor Modrića

"Vrlo dobro suđenje, potpuno drugačije od svih koje smo gledali do sada na prvenstvu. Sudac je puštao razvoj igre i u dvije situacije je odlično procijenio", rekao je Mario Strahonja.

"Vidjeli smo da Brozović može igrati devedeset minuta i da možemo računati na njega", rekao je Samovojska. "Najljepša situacija koju smo napravili je bio prodor Luke Modrića, predivan pas pred vrata, pa tu samo treba netko ući i reći 'Moj naklon", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući izmjene koje je Dalić napravio, Samovojska je rekao: "Pa sve smo pogodili, sve je bilo potpuno logično. Ali, moramo tražiti centarfora jer je bez njega vrlo teško igrati kad se igra s igračem kojeg nema u šesnaestercu."

'Odigrali smo s previše respekta prema Maroku'

Komentirajući zamjene igrača, Ivković je rekao da izbornik tu mora biti jasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro ni mijenjati od utakmice do utakmice. Jedina špica koja se ponaša kao napadač je Budimir, koji je po kvaliteti ispod Livaje, Kramarića.. Međutim, je li nam on potreban ili Livaja ili Petković? Ali, ako imamo Petkovića na špici, moramo imati brze igrače na bokovima, a nemamo ih. Imamo Perišića. Postavlja se pitanje desnog krila", rekao je Ivković. Dodao je da nam nedostaje brzina i posjed lopte u dubinu, prema naprijed. "Nismo nijednom stvorili trokut Modrić - Brozović - Kovačić, zato sam rekao da smo odigrali s previše respekta prema Maroku, nismo toliko vjerovali u sebe."

Kanada je pokazala lice koje najavljuje opasnost

Kasnije u ovoj skupini igraju Belgija i Kanada. U drugom kolu, u nedjelju 27. studenoga u 17 sati, Hrvatska igra s Kanadom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brzi, agresivni, puni duela, ali igrački nisu toliko moćni", rekao je Ivković o Kanadi dok je Belgiju nazvao 'papirnatim favoritom'. "Možemo pričati što god hoćemo, ali kad krene utakmica, sve priče, taktike i ploče padaju u vodu. Gledam razgovor s Ćorlukom, mlad trener, neiskusan kada govori o utakmici, vidi se da ne zna što ga čeka. Vidi se koliko je psihološki bila teška utakmica našoj momčadi jer su očekivanja bila velika", dodao je.

Kanada je u kvalifikacijama pokazala lice koje najavljuje opasnost. Imaju najbržeg nogometaša na svijetu, a on u reprezentaciji igra ofenzivnije i još ležernije", rekao je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo