KAKO DO FINALA? / Pojavila se projekcija drugog kruga: Hrvatskoj u osmini prijeti Njemačka, a u četvrtfinalu joj se smiješi krvnik

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je još dalek put do tamo, ova projekcija će mnogima zagolicati maštu

28.11.2022.
11:36
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Pobjeda protiv Kanade u susretu 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Kataru donijela je olakšanje u tabor hrvatske nogometne reprezentacije u Dohi.

Nelagoda koja se uvukla u redove svjetskih doprvaka nakon neuvjerljivog nastupa protiv Maroka, prebrisana je odličnom predstavom protiv Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama i ogleda protiv Belgije, hrvatska vrsta se nalazi na prvoj poziciji skupine F, ali još uvijek nije osigurala prolaz u osminu finala. Vatreni vode s četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri, dok je Kanada posljednja bez bodova i bez izgleda za plasman u osminu finala.

Image
GRUPNA FAZA SP-A /

Provjerite stanje na tablicama po skupinama i tko prijeti Vatrenima u osmini finala

Za prolazak joj je dovoljan remi, a za prvo mjesto u skupini pobjeda. No, Hrvatska može ispasti u slučaju poraza i pod uvjetom da Maroko ne izgubi od Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Par uvjeta

U međuvremenu, pojavila se projekcija drugog kruga koja uzima u obzir da Hrvatska tamo ide kao pobjednik skupine. Vatreni se križaju sa skupinom E u kojoj se vodi velika borba. Pobjedom Njemačke u trećem kolu nad Kostarikom i Španjolske nad Japanom, trupe Hansija Flicka zauzele bi drugo mjesto u skupini te bi se kao takvi križali s Vatrenima pod gore navedenim uvjetom.

Nijemci su naše stare mušterije i nije ih nemoguće pobijediti pogotovo jer nisu moćni kao nekada. No, to su Nijemci i s njima je uvijek sve moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako slučajno Hrvatska ode korak dalje u četvrtfinalu bi mogli na Portugal. Naše najneugodnije suparnike, koje nikada nismo pobijedili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski doprvaci su protiv bivših europskih prvaka Portugalaca igrali sedam puta upisavši šest poraza i jedan remi uz razliku pogodaka 4:15.

Tek u petoj utakmici zabili smo im prvi gol, a samo je jedna, prijateljska utakmica završila remijem 1:1. Najbolniji je poraz 0:1 u osmini finala EURO-a 2016. golom u 119. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Portugal prvi put su igrali na EP-u 1996. godine u Nottinghamu. Hrvatska je i prije te utakmice osigurala prolaz u četvrtfinale pa je Miroslav Blažević odlučio odmoriti dio igrača. Portugal je slavio 3:0 golovima Luisa Figa u četvrtoj, Joaoa Pinta u 33. i Domingosa u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduće dvije utakmice bile su prijateljske. U studenome 2005. Portugal je u Coimbri slavio 2:0 golovima Petita i Paulete, dok je u lipnju 2013. u Ženevi pobijedio 1:0. Pogodak odluke zabio je Cristiano Ronaldo u 36. minuti.

Portugal izbacio Hrvatsku s EP-a 2016.
Novi službeni okršaj dogodio se u osmini finala EP-a 2016. u Francuskoj. U susretu igranom u Lensu Portugal je pobijedio 1:0 golom Ricarda Quaresme u 117. minuti. Hrvatska je ispala s natjecanja, dok je Portugal postao europski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Portugala je Hrvatska igrala i 6. rujna 2018. u prijateljskom susretu u Faru. Bio je to prvi susret hrvatske reprezentacije nakon SP-a u Rusiji na kojem je osvojila drugo mjesto. Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića, a domaćin je izjednačio u 32. minuti preko Pepea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestom međusobnom susretu, Portugal je 5. rujna 2020. na startu Lige nacija u Portu bio bolji s 4:1. Cancelo u 41., Jota u 58., Felix u 70. i Silva u sudačkoj nadoknadi zabili su za Portugal, a Petković na kraju za Hrvatsku. U uzvratu na Poljudu, Portugal je slavio s 3:2.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo