BOMBA PODATAK /

Naklon, kapetane: Ugledni BBC plasirao nevjerojatan fakt, Luka Modrić prvi je nogometaš svijeta kojem je ovo pošlo za rukom

Image
Foto: Pixsell

Modrić je prvi igrač koji je igrao i na Svjetskom i Europskom prvenstvu u tri različita desetljeća

23.11.2022.
10:50
Pixsell
VOYO logo

Luka Modrić jedan je od najvećih veznih igrača svih vremena, a uoči utakmice Hrvatske i Maroka ugledni britanski BBC objavio je još jedan nevjerojatni podatak o hrvatskom kapetanu.

Naime, Luka Modrić je prvi i zasad jedini igrač ikad koji je igrao i na Svjetskom i Europskom prvenstvu u tri različita desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićeva bogata reprezentativna karijere

Luka Modrić debitirao je odličnim nastupom za A selekciju 1. ožujka 2006., a potom je s reprezentacijom bio i na SP-u 2006. godine. Po dolasku Slavena Bilića na mjesto izbornika, Luka Modrić postao je standardni prvotimac te se u narednom razdoblju nametnuo kao jedan od najboljih i ključnih igrača hrvatske selekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE JASNO /

Ćorluka pojasnio odluku koja je uzburkala Hrvatsku: 'Evo zašto smo se odlučili za Lovrena'

Image
SVE JASNO /

Ćorluka pojasnio odluku koja je uzburkala Hrvatsku: 'Evo zašto smo se odlučili za Lovrena'

Prvi pogodak postigao je 16. kolovoza 2006. u prijateljskoj utakmici protiv Italije, a sjajne nastupe bilježio je na europskim prvenstvima 2008., 2012. i 2016., kada je bio ponajbolji igrač Hrvatske. Modrić je bio i član hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Od rujna 2016. godine, Modrić je ponio kapetansku traku hrvatske reprezentacije, a na utakmici protiv Finske u listopadu 2017. godine, Modrić je postao šesti igrač sa 100 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

U srpnju 2018. s hrvatskom je reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon finala dodijeljena mu je nagrada za najboljeg igrača turnira. Zbog svojih klupskih i reprezentativnih dostignuća, u 2018. godini osvojio je Fifinu The Best nagradu te nagradu za najboljeg igrača po izboru Uefe, a izabran je i za najboljeg veznog igrača Lige prvaka. Šlag na tortu savršene godine Modriću je bila Zlatna lopta France Footballa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo