MATJAŽ KEK ZA NET.HR / Vatreni su 'Kraljevi produžetaka': 'Hrvatska je prošla kroz jednu tešku, rovovsku bitku. Imali ste manji posjed, ali i pokazali nešto ključno u svemu tome'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Matjaž Kek za Net.hr komentira utakmicu Japana i Hrvatske

5.12.2022.
19:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Preživjeli smo još jednu dramu na SP-u. Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Japan sa 3-1. 

Image
STRUČNA ANALIZA /

Ekspert začepio usta kritičarima i otvorio oči čitavoj naciji: 'Mi smo čudo, stalno to radimo. Ne znam zašto se toliko podcjenjujemo...'

Image
STRUČNA ANALIZA /

Ekspert začepio usta kritičarima i otvorio oči čitavoj naciji: 'Mi smo čudo, stalno to radimo. Ne znam zašto se toliko podcjenjujemo...'

120 minuta bitke na travnjaku a onda - lutrija jedanaesteraca

Nakon 120 minuta bilo je 1-1, da bi prilikom izvođenja 11-eraca u junaka izrastao Dominik Livaković koji je obranio tri udarca Japanaca. Vatreni sad i službeno imaju novi nadimak i potvrdu, da su - Kraljevi produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matjaž Kek, aktualni izbornik Slovenije, javio nam se nakon drame na Al Janoubu...

"Velike čestitke igračima, stručnom stožeru, svima u hrvatskom nogometu. Svjedočili smo još jednom velikom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije. Istina, nije Hrvatska igrala svoj najbolji nogomet, pokazala se u nekom najboljem, TOP svjetlu. Nisu se Hrvati uspjeli nametnuti kao što su neki možda i očekivali. S druge strane, Japan je pokazao da su zasluženo sad tu gdje jesu, da su zasluženo izborili noaut fazu SP-a. Odigrali su jako dobru utakmicu i danas. No, ta mentalna moć Hrvata, ta vjera igrača u sebe i jedni u druge, vjera u izbornika, uz Dominika Livakovića naravno, presudili su pobjednika. Hrvatska je prošla kroz jednu tešku, rovovsku bitku. Moram vam biti iskren i priznati kako sam nešto tako i očekivao", objašnjava nam Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković je prema Sofascoreu dobio 8.1., Brozović je bio drugi sa 7.6. To su dva najbolje ocjenjena Vatrena protiv Japana prema Sofascoreu. No, svi koji su igrali dali su svoj doprinos. Naši su nogometaši pokazali veliko srce, ratnički duh i zahvaljujući iskustvu izborili nastup u osam najboljih na Mundijalu.

Isto tako, Hrvati ne gube produžetke na SP-u. Dosad još nisu izgubili nakon dodatnih 30 minuta igre. Kako mentalno moraš biti jak, koliku mentalnu snagu, nasljeđe i odlučnost morate imati za takav jedan niz u kojoj psiha igra značajnu ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

'Hrvatska se nije uspjela nametnuti posjedom, međutim...'

"Hrvatska se nije uspjela nametnuti posjedom, nije se uspjela nametnuti u tom segmentu igre, sa svojim najjačim oružjem, jer vezni red je u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je najjači dio momčadi. Hrvatska je sigurno imala manji posjed nego Japanci. Kao da vaši nogometaši nisu očekivali sve to skupa što se izdogađalo u utakmici. Međutim, baš i zato, baš u takvoj jednoj situaciji, Hrvatska je još jednom pokazala da, i kad nije u najboljem izdanju, da zna sačuvati svoj gol. Hrvatska ima tradiciju biti kvalitetna i kad nije najbolja, ima izuzetno kvalitetnu tranziciju. Večeras se, to smo svi mogli vidjeti jasno, da hrvatska nogometna reprezentacija, uz sve individualne kvalitete koja vaša momčad ima, prije svega kad zatreba, a danas je to bilo potrebno, zna se izuzetno dobro momčadski braniti. Danas ste se Hrvati obranili muški, iako su i jedna i druga reprezentacija imali svoje situacije. U pravom momentu se ukazala i Perišićeva glava".

I za kraj Matjaž Kek nam je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Perišića se čekalo'

"Ivana Perišića se čekalo čitav SP. E vidite, to je ta moć u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, da imate širinu i svaki put neko bljesne. Hrvatska ne ovisi samo o jednom nogometašu. Danas Luka, sutra netko drugi, onda opet netko treći se istakne. Danas je to bio Livaković. Pametna i zrela utakmica od strane Hrvata, Čestitke svima još jednom. Ovu utakmicu su odlučili igrači koji su ušli, ta hrvatska nogometna mladost koja se isprofilirala nakon SP-a i ona je odlučila. Ti nogometaši su stali s onim u čemu je Hrvatska bila najjača na SP-u u Rusiji - mentalnom snagom i moći, tj vjerom u suigrače. U takvim utakmica se vidi veličina i kvaliteta ekipe".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo