ORLOVI SU SE NAŠLI IZA VATRENIH / Evo tko su favoriti za osvajanje SP-a: Prvi je Brazil, Hrvatska iza zemalja koje je pobjeđivala u Rusiji

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za nešto manje od osam mjeseci

30.3.2022.
14:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Do Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je još nešto manje od osam mjeseci. Hrvatska je svoje mjesto na najprestižnijem natjecanju osigurala, a sada su pred nama prijateljski susreti i prilike za uigravanje i isprobavanje.

Image
PRATIT ĆE S KAUČA /

Ova momčad borila bi se za titulu: Pogledajte najboljih 11 igrača koje nećemo gledati u Kataru

Image
PRATIT ĆE S KAUČA /

Ova momčad borila bi se za titulu: Pogledajte najboljih 11 igrača koje nećemo gledati u Kataru

Preostale sudionike saznat ćemo do sredine lipnja kada će se odigrati i posljednje utakmice, one interkontinentalnog baraža. U noći sa srijede na četvrtak saznat ćemo dodatne dvije države koje će rezervirati kartu za Katar, a obje će biti iz zone CONCACAF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvenstvu neće biti aktualnih europskih prvaka Talijana, koji su iznenađujuće ispali u dodatnim kvalifikacijama od Sjeverne Makedonije. No, mi ćemo se pozabaviti s reprezentacijama koje su izborile nastup u Kataru.

Vječni favoriti

Prema kladionicama prvi favorit prvenstva je Brazil, koji igra u sjajnoj formi. Izborili su prvenstvo u Kataru kao prva momčad u kvalifikacijama: U 17 utakmica upisali su 14 pobjeda i tri remija te su šest bodova iznad druge Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi favorit su aktualni svjetski prvaci, Francuzi, dok su odmah iza njih finalisti Europskog prvenstva Englezi koji se ponovno nadaju da će se "nogomet vratiti kući". Prate ih prvaci iz 2010. godine, Španjolci koji su četvrti favoriti po kladionicama, dok su peti Nijemci, osvajači zlata iz 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi i njegova Argentina su na šestom mjestu, a prate ih Belgija i Portugal predvođen Cristianom Ronaldom. Deveta je Nizozemska, a deseta Danska, koja zaključuje top deset najvećih favorita. A upravo je Hrvatska malo izvan deset najvećih favorita, na jedanaestom mjestu.

Svjetski viceprvaci tako su se našli iza Engleske, Argentine i Danske koje su redom pobjeđivali na prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Naši susjedi našli su se tri mjesta iza nas. Srbija je dakle, na četrnaestom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europske zemlje dominiraju na listama kladionica, ali je zato prvi favorit iz Južne Amerike.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo