DANAS NIJE IŠLO /

Dalić nakon remija na prvoj utakmici SP-a: 'Nedostajalo je hrabrosti i odlučnosti. Ali, nemamo za čim žaliti'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić rekao je kako igračima može zamjeriti neke stvari

23.11.2022.
12:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu protiv Maroka, 0:0.

"Kao što ste sami rekli, dosta teška utakmica, a pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom smo bili bolji i imali smo neke šanse. Šteta što nismo zabili gol, bili smo bolji. Prvi bod je tu, imamo još utakmica da prođemo grupu. Htjeli smo otvoriti prvenstvo s pobjedom, nažalost nije išlo. Sada će nam biti lakše kako će turnir odmicati", rekao je nakon utakmice kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAROKO - HRVATSKA 0-0 /

Vatreni remizirali u rovovskoj bitki u Al-Khoru; Bilo je teže nego što smo očekivali: Lovren briljirao u obrani

Image
MAROKO - HRVATSKA 0-0 /

Vatreni remizirali u rovovskoj bitki u Al-Khoru; Bilo je teže nego što smo očekivali: Lovren briljirao u obrani

Vlašić: 'Žao mi je što lopta nije ušla'

U tvrdom dvoboju sa žilavim Afrikancima najveću šansu propustio je Nikola Vlašić u 45. minuti, kada je njegov udarac iz blizine obranio marokanski vratar.

"Bila je teška utakmica. Mislim da su obje ekipe dobre u obrani i teško je bilo naći prostora za neku šansu. Što je tu je, 0:0. Imamo još dvije utakmice i sve je u našim utakmicama. U toj prilici u 45. minuti bila je gužva, možda sam mogao loptu dići više gore i zabiti. Žao mi je što to nije ušlo, mislim da je to bila najbolja prilika na utakmici. Malo osjećam bol u listu, valjda će sve biti dobro", rekao je Vlašić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol: 'Bilo je prilika i nismo to iskoristili'

Susret je komentirao i Joško Gvardiol.

"U ovoj prvoj utakmici smo krenuli u grču, moglo bi se reći. Čvrsta ekipa su oni, bilo je teško. Bilo je nekoliko prilika i nismo to iskoristili. Teško mi je sada išta komentirati, tek je završila utakmica. Moramo svi sjesti i sve analizirati i pripremiti se za sljedeću utakmicu. Moramo se za nju maksimalno koncentrirati i moramo si olakšati put za zadnju utakmicu protiv Belgije."

Dalić: 'Nemamo za čim žaliti'

Izbornik Zlatko Dalić rekao je kako igračima može zamjeriti neke stvari.

"Teška utakmica, to smo i očekivali. Protivnik se pripremio dobro za nas. Premalo je bilo dubine i premalo okomitih lopti. One situacije koje smo stvorili nismo uspjeli realizirati. Mi znamo da moramo osvojiti četiri ili pet bodova za proći grupu. Mi idemo dalje. Znali smo koliko će nam danas biti potrebno iskustvo starijih igrača. Mi nemamo zamjerke ni za koga. Mogu možda samo zamjeriti da je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti. Sada je drugačije situacija nego što je bila prije četiri godine. Nemamo za čim žaliti, idemo dalje", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić: 'Bit ćemo bolji u drugoj'

"Bilo je grča i ovo nije bilo naše pravo izdanje. Rezultat je pošten, nije bilo mnogo šansi ni s jedne ni s druge strane. Nedostajalo nam je odlučnosti prema naprijed. Prva je utakmica, težili smo kontroli, bez previše odlazaka prema naprijed. Analizirat ćemo ovu utakmicu i biti bolji u drugoj", rekao je Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo