ODLASCI I OSTANCI U HRS-u / Šola: Červar je pod pritiskom

Image

Predsjednik HRS-a uvjeren je da će Lino ostati izbornik reprezentacije i nakon Europskog prvenstva u Austriji.

27.1.2010.
11:08
VOYO logo

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza bili su, malo je reći iznenađeni, Červarovom najavom da nakon EP-a u Austriji napušta kormilo reprezentacije.

"Zamjeram mu što svoje probleme nije prvo iznio čelnim ljudima HRS-a. Održali smo sastanak i zaključili da zajedno idemo dalje. I to ne samo na Europskom prvenstvu nego i poslije", izjavio je predsjednik HRS-a Sandi Šola, dodavši kako je Lino "pod velikim pritiskom i treba ga razumjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar objavio je u srijedu u Beču da nakon EP-a napušta mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

Kao razlog ove iznenadne odluke naveo je "nepovjerenje i otpor javnosti prema njegovom projektu pomlađivanja reprezentacije koju priprema za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U takvoj atmosferi mržnje, zavisti, netolerancije i nepovjerenja ne mogu raditi. Stoga će Hrvatski rukometni savez nakon ovog Europskog prvenstva morati naći novog izbornika", izjavio je uzrujani Červar na konferenciji za novinare.

Červar smatra da su negativni komentari na njegov rad pogubni za hrvatski rukomet te da nije pravedno što se igra reprezentacije u Austriji stalno kritizira, iako su s pet utakmica bez poraza gotovo na pragu polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike