POI Soči / Sokolović izletio u 2. vožnji nakon najbolje prve vožnje

Image

Sokolović je nakon prve vožnje bio u vodstvu sa 1.61 sekundom prednosti pred drugoplasiranim Japancem Takeshijem Suzukijem.

13.3.2014.
18:52
VOYO logo

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović nije uspio završiti drugu vožnju slaloma u konkurenciji sjedećih skijaša na zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju nakon što je u prvoj vožnji imao najbolje vrijeme.

Sokolović je nakon prve vožnje bio u vodstvu sa 1.61 sekundom prednosti pred drugoplasiranim Japancem Takeshijem Suzukijem, dok je Austrijanac Philipp Bonadimann na trećem mjestu imao 1,85 sekunde zaostatka. Nažalost, 25-godišnji Zagrepčanin, član Monoski kluba Zagreb, je u gornjem dijelu druge vožnje načinio pogrešku i ostao bez plasmana. Zlato je osvojio Japanac Suzuki ispred Austrijanca Bonadimanna i Romana Rabla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolović je imao priliku osvojiti prvo hrvatsko odličje u povijesti zimskih paraolimpijskih igara. Bio je to njegov treći nastup u Sočiju. U superveleslalomu je diskvalificiran zbog tehnički neispravne opreme, dok je u kombinacijskom slalomu izletio sa staze.

Sokoloviću su ovo druge zimske POI nakon što je u Vancouveru osvojio 21. mjesto u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je nastupio i naš drugi predstavnik u Sočiju, Damir Mizdrak koji je u konkurenciji slijepih i slabovidnih sportaša osvojio 12. mjesto u slalomu što je najbolji rezulat nekog hrvatskog sportaša na zimskim POI.

Mizdrak, kojem su to prve POI, je nakon prve vožnje bio na 16. mjestu, no u drugoj vožnji je popravio plasman za četiri pozicije od 20 skijaša koliko ih je nastupilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kategorija sjedećih skijaša nastupila je na totalnoj razrovanoj stazi puna hupsera nakon što se spustilo 70-tak skijaša. Da bi se došlo do cilja trebalo je imati dosta sreće a ne sportskog znanja. To neka ide na dušu onima koji organiziraju ovakva natjecanja na paraolimpijskim igrama. Meni ostaje još samo subotnji veleslalom i vjerujem da bi tu mogao biti među prvih deset skijaša," zaključio je Sokolović koji je imao priliku osvojiti prvo hrvatsko odličje u povijesti zimskih paraolimpijskih igara.

"Nakon teške prošlogodišnje ozljede bila mi je velika čast nastupiti na ovim POI. Nije bilo lako no ja i moj vodić Luka Debeljak uspjeli smo odvoziti utrku koja možda ne odgovara mojim trenutačnim mogućnostima, ali kad pogledam one koji su pobijedili svi su to vozači koji su po desetak godina stariji od mene. Dakle, idemo dalje i vjerujem da su ispred mene dobri sportski dani, jer mi je tek 23. godine, zaključio je Damir Mizdrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolovića i Mizdraka još očekuje nastup u veleslalomu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo