BAYERN RAZBIO ŠAHTAR / Šok u Londonu: PSG s igračem manje izbacio Chelsea iz Lige prvaka!

Image
Foto: AP

Nakon Real Madrida i Porta, plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka izborili su Bayern, te Paris St Germain

11.3.2015.
22:50
AP
VOYO logo

Njemački prvak je deklasirao Šahtar 7-0 nakon što je prvi dvoboj završio bez golova, dok je PSG u Londonu nakon produžetaka odigrao 2-2 protiv Chelsea što je bilo dovoljno za veliko francusko slavlje. Londonska utakmica je u regularnom dijelu završila 1-1, baš kao i pariški dvoboj.

Ključni trenutak utakmice u Munchenu dogodio se već u trećoj minuti kada je branič Šahtara Oleksander Kučer skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton zbog prekršaja nad Mariom Götzeom. Bio je to najbrži crveni karton u povijesti Lige prvaka. Do sada je rekord držao igrač Werdera Valerien Ismael koji je u rujnu 2004. protiv Intera isključen nakon pet minuta i 52 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thomas Muller je sigurno realizirao kazneni udarac i širom otvorio Bavarcima vrata prolaza. U nastavku susreta bilo je sasvim jasno kako Šahtar s igračem manje ne može parirati njemačkom prvaku. Do kraja poluvremena Bayern je zabio još jedan gol, a strijelac je bio Jerome Boateng u 34. minuti. U drugom poluvremenu Bayern je nastavio 'puniti' suparničku mrežu i još pet puta je zatresao mrežu Andrija Pjatova, a golove su zabili Franck Robery (49), Muller (52), Holger Badstuber (63), Robert Lewandowski (75) i Mario Gotze (87).

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je cijeli susret za ukrajinski sastav koji je ovogodišnju 'europsku priču' zaključio najtežim europskim porazom u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu PSG je od 31. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Zlatan Ibrahimović, gubio je 0-1 i 1-2, no uspio je hrabrom igrom dva puta izjednačiti i izboriti prolaz. Chelsea je igrača više iskoristio tek u 81. minuti, a pogodak je postigao Gary Cahill. Ipak, pet minuta kasnije David Luiz je golom nakon ubačaja iz kornera odveo susret u produžetak. U dodatnom periodu Chelsea je stigao do novog vodstva pogotkom Edena Hazarda iz jedanaesterca u 96. minuti. Kazneni udarac je skrivio Thiago Silva igrajući rukom. Kapetan francuskog prvaka se iskupio u 114. minuti postigavši sjajan pogodak glavom nakon kornera. Do kraja susreta londonski sastav je pokušao zabiti i treći gol, no nije uspio.

U utorak su mjesto među osam najboljih izborili branitelj naslova Real Madrid i Porto. Real Madrid je prošao dalje usprkos porazu na Santiago Bernabeu od Schalkea 3-4, a 'Kraljevski klub' je spasila pobjeda od 2-0 u prvom susretu u Gelesenkirchenu. Porto je daleko mirnije odradio uzvrat protiv Basela pobijedivši 4-0 nakon 1-1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg tjedna na rasporedu su preostale četiri uzvratne utakmice osmine finala. U utorak, 17. ožujka igrat će Atletico Madrid i Bayer Leverkusen (0-1), te Monaco i Arsenal (3-1), a dan kasnije Barcelona i Manchester City (2-1), te Borussia Dortmund i Juventus (1-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo