nema mjesta naslađivanju / Službeno iz Volkswagena: 'Radimo punom parom na rješenju!'

Image

Nakon ostavke Martina Winterkorna na njegovo mjesto imenovan je prvi čovjek Porschea Matthias Müller. Ujedno, iz njemačkog diva su najavili temeljito retrukturiranje tvrtke

27.9.2015.
15:46
VOYO logo

U moru neprovjerenih glasina i nagađanja, koje prečesto graniče s cipelarenjem ranjenika treba ostati hladne glave i objektivan. Istina, priznali su varanje i za to će platiti. Ključ u bravu sigurno neće staviti. No, ne smije biti mjesta naslađivanju nad sudbinom najvećeg svjetskog proizvođača koji širom svijeta zapošljava gotovo 600 tisuća ljudi. O dobavljačima da i ne govorimo.

Interna procjena pokazala je, da je otprilike pet milijuna Volkswagen osobnih vozila pogođeno diljem svijeta. Pojedini modeli i modelne godine tih vozila (poput šeste generacije Volkswagen Golfa, sedme generacije Volkswagen Passata i prve generacije Volkswagen Tiguana) opremljeni su isključivo dizelskim motorima tipa EA 189.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je prethodno objavljeno, sva nova Volkswagen osobna vozila koja ispunjavaju u cijeloj Europi važeću EU6 normu nisu pogođena. To dakle uključuje aktualne Golf, Passat i Touran modele.

Dr. Herbert Diess, predsjednik Upravnog odbora marke Volkswagen osobna vozila, naglasio je: “Radimo punom parom na tehničkom rješenju koje ćemo u najkraćem mogućem roku prezentirati partnerima, našim kupcima i javnosti. Naš cilj je informirati naše kupce što je moguće prije kako bi njihova vozila u potpunosti ispunjavala regulative. Uvjeravam vas da će Volkswagen učiniti sve što je u ljudskoj moći kako bi vratio povjerenje svojih kupaca, trgovaca i javnosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, u petak je Matthias Müller (62) imenovan predsjednikom Upravnog odbora tvrtke Volkswagen AG s trenutačnim učinkom. Ovu odluku donio je Nadzorni odbor na sastanku održanom u Wolfsburgu. Müller trenutačno obnaša funkciju predsjednika Upravnog odbora tvrtke Porsche AG u Stuttgartu. Ostat će na toj funkciji dok se ne pronađe odgovarajući nasljednik.

Provesti će se i restrukturiranja u Volkswagen grupi. Nadzorni odbor donosi odluke za novu organizaciju a u cilju jačanja regija i marki. Tržišta u SAD-u, Meksiku i Kanadi bit će objedinjena i znatno osnažena kako bi formirala novu regiju Sjeverne Amerike. S 1. studenim aktivnosti Grupe u toj regiji vodit će prof. dr. Winfried Vahland (58), prethodno predsjednik Upravnog odbora u Škodi, koji će sad u svojoj novoj ulozi postati članom Upravnog odbora marke Volkswagen. Jürgen Stackmann (54), prethodno generalni direktor SEAT-a, preuzet će funkciju Christiana Klinglera kao člana Upravnog odbora marke Volkswagen. Stackmanna je naslijedio Luca de Meo (48), trenutačno na funkciji člana Upravnog odbora Audi AG-a zaduženog za prodaju i marketing. Ove kadrovske promjene stupaju na snagu od 1. listopada. Uvesti će strukturu rukovođenja s četiri regije, svaka pod vodstvom lokalnog odgovornog generalnog direktora koji izravno odgovara predsjedniku marke Herbertu Diessu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marka Volkswagen osobna vozila informirat će sva tržišta diljem svijeta koliko je vozila pogođeno na pojedinim lokalnim tržištima. Radimo intenzivno na mjerama sanacije u uskoj suradnji s nadležnim službama za certificiranje. Vozila jesu i ostaju tehnički ispravna i sigurna za promet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo