Slovencu šef naredio da se udeblja

Slovenski biciklist Jani Brajkovic iz momčadi RadioShack na Utrci oko Španjolske (Vuelti) osvojio je za njega razočaravajuće 22.

13.9.2011.
18:43
VOYO logo

Brajković je prije pet godina na Vuelti iznenađujuće nosio majicu vodećeg u poretku, te je najavljivao da će se za nekoliko godina boriti za pobjedu na jednoj od tri najveće utrke na svijetu.

Uoči ovogodišnjeg izdanja mu je menadžer RadioShacka Johan Bruyneel naredio da krene u Vueltu sa 60 kilograma. Brajkovič je objasnio zbog čega mu je to bio teret, pa čak i u doslovnom smislu riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sigurno bila jedna od grešaka. Cijelu sezonu sam vozio s 58 kilograma, a onda mu je postavljen uvjet da na startu Vuelte moram imati 60. Vući ta dva kilograma više sa sobom 14 dana, to donosi razliku", rekao je slovenski biciklist.

Ove godine mu je pad već u petoj etapi na Tour de Franceu poremetio planove, pa je slovenska javnost očekivala da će Brajkovič biti dobro pripremljen za Vueltu i da će ostvariti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje 22. mjesto je veliko razočaranje i bit će potrebno analizirati zašto se to dogodilo. Moj cilj je bio plasman najmanje među 10 najboljih. Kada sam vidio da je to neostvarivo, promijenio sam taktiku i počeo se pripremati za Svjetsko prvenstvo. Nisam se više toliko naprezao za rezultat, jer mi nije bilo presudno hoću li etapu završiti na 15. ili 35. mjestu" izjavio je Brajkovič.

Vezani članci:

arti-201107210828006 arti-201107030362006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo