ĆIRO BLAŽEVIĆ ZA RTL DIREKT / 'Slaven Bilić je dobio priliku o kojoj smo svi mi ostali treneri samo sanjali'

Slaven Bilić je pripadnik generacije koju je sportski i pedagoški vodio i na treće mjesto svijeta doveo slavni hrvatski trener Ćiro Blažević, koji je bio gost Zorana Šprajca u RTL Direktu

9.6.2015.
22:52
VOYO logo

Fantastičan poslovni uspjeh bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. SlavenBilić prodao se kao trener premierligaša West Hama. U Londonu bi trebao biti tri sezone. 

Image
HRVAT SE VRAĆA NA 'OTOK' /

West Ham potvrdio: 'Slaven Bilić naš je novi menadžer!'

Image
HRVAT SE VRAĆA NA 'OTOK' /

West Ham potvrdio: 'Slaven Bilić naš je novi menadžer!'

Bilić je pripadnik generacije koju je sportski i pedagoški vodio i na treće mjesto svijeta doveo slavni hrvatski trener Ćiro Blažević, koji je bio gost Zorana ŠprajcaRTL Direktu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vi komentirate ovaj transfer, je li West Ham napravio dobar posao? 

Mi smo svi zajedno napravili veliki posao jer je napokon jedan hrvatski trener otišao u najjaču ligu, u ligu u koju mi dosad kao treneri nismo uspjeli doći. Mislim da je njegov put sasvim logičan, on živi za posao s kojim se bavi, njegova evolucija nogometna je stalno nazočna i logično je da je napokon dobio priliku o kojoj smo svi mi sanjali. Mislim da će u Engleskoj biti bez uobičajenog hendikepa kojeg je imao u Turskoj - prevodioc. Vi možete pripremiti ekipu i fizički i taktički ali psihološki je jedan veliki hendikep. Sada dolazi u zemlju koja mu nije strana, govri savršeno engleski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vi komentirate njegovu atraktivnost s obzirom da nije ostvario zapažene klupske rezultate?

Htjeli ili ne, ova njegova avantura u Turskoj je u mnogome svratila pozornost na njega i nije on njima stran, oni njega prate, ostavio je kao igrač jedan izuzetan dojam i svi se oni raduju da su dobili pravog trenera. Njegove reference to potvrđuju, od reprezentacije - da ne govorimo da je on napravio najteže što je jednom izborniku napraviti, a to je smjena generacije i to na jedan savršen način. Istina, imao je prednost to što je poznavao mladiće koje je trenirao. Uopće njegov put nije slučajan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj smo ga prvo dizali u nebesa, onda kad su rezultati stali, onda smo ga zakopali u zemlju. Trebamo li sada žaliti za Slavenom Bilićem na mjestu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije?

On krči svoj put i njegov put je onakav kakvog on priželjkuje i svi mi koji ga volimo. Ali bi rekao da ova promocija njegova koristi apsolutno cijelom hrvatskom nogometu, a nadasve njegovim kolegama koji također sanjaju o jednoj poziciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji savjet bi mu dali uoči najvećeg trenerskog ispita karijere? 

On više nije trener za savjet. On već ima iza sebe stanovita iskustva koja će mu sigurno koristiti u ovoj novoj avanturi, ali kažem, ima jednu veliku prednost što dolazi u klub u kojem poznaje mentalitet ljudi, govori savršeno jezik, moći će izravno komunicirati s igračima, galvanizirati ih i staviti u stanje koje on priželjkuje. Ja očekujem da će on napraviti jedan značajan rezultat i jako mi je drago da postojeći klub nije u samom vrhu. Ako ga dovede gore, to je još jedna potvrda njegove klase. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski nogomet se lomi pod pritiskom najveće korupcijske afere u FIFI, vi ste i prijatelj sa bivšim čelnikom Seppom Blatterom. HNS i Davor Šuker su pozdravili te promjene. Kako vi to komentirate?

Šuker je glasao za Blattera. Blatter je moj prijatelj i njegov sam pobornik. I poznajem njegovu situaciju, ona je izuzetno komforna, materijalna, financijska. Mislim da nije korumpiran jer mislim da nije imao potrebu za tim i jako mi je žao. Međutim, ta afera je itekako značajno velika i mislim da je bilo logično da on ostupi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako vi u svojoj 80-oj vidite nastavak svoje karijere?

Iz dana u dan shvaćam da još trebam raditi. Istina nemam nekih ponuda za koje bi se moglo reći da su prave, ali otvoren sam prema ponudama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo