Naklon do poda: Tini Maze uspjelo ono što Janica nikad nije mogla

Slovenska skijašica Tina Maze pobjednica je spustaške utrke održane u Garmisch-Partenkirchenu. Njome je kompletirala pobjede u svim disciplinama Svjetskog kupa u ovoj sezoni.

2.3.2013.
12:43
VOYO logo

Takav je doseg prethodno u Svjetskom kupu uspio tek Marcu Girardelliju, Petri Kronberger i hrvatskoj sportskoj heroini Janici Kostelić. Bila je to za Maze nevjerojatna deveta pobjeda u sezoni, kao i 20. ukupno u karijeri.

Ukupno je sada Slovenka prikupila 2024 boda, čime je srušila rekord po ukupnom broju bodova unutar jedne sezone. Isti je dosad držao Hermann Maier koji je osvojio točno 2000 bodova, dok je u konkurenciji skijašica dosadašnja rekorderka bila Lindsey Vonn koja je lani prikupila 1980 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stazu Kandahar 2, Maze je pokorila u vremenu 1:40.46. Drugo mjesto s 39 stotinki zaostatka je osvojila Amerikanka Laurenne Ross, a s 50 stotinki sporijim vremenom Njemica Maria Höfl-Riesch.

U nedjelju je u Garmisch-Partenkirchenu na rasporedu superveleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Adrien Theaux pobjednik je pretposljednjeg ovosezonskog spusta u Svjetskom kupu skijaša održanog u norveškom Kvitfjellu.

Do druge pobjede u karijeri Theaux je stigao sa 19 stotinki prednosti ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala i 50 stotinki prednosti ispred trećeplasiranog Austrijanca Klausa Krölla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez bodova zauzevši tek 49. mjesto sa tri sekunde i 36 stotinki zaostatka, dok je drugi hrvatski predstavnik u utrci Max Ullrich završio na posljednjem, 55. mjestu sa pet sekundi i 71 stotinkom zaostatka za pobjednikom.

U ukupnom poretku Svindal je osvojenim drugim mjestom smanjio zaostatak u ukupnom poretku za Marcelom Hirscherom na 129 bodova, dok je Kostelić ostao na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo