Kostelić strepio zbog zdravlja pa odahnuo i objavio dobru vijest

‘Osjećam se dobro. U Zagrebu sam napravio krvne pretrage i sve je u granicama normale. Ako će trebat to ću napravit još jednom na kraju sezone’, izjavio je Ivica Kostelić nakon što je strahovao da je za nedostatak eksplozivnosti kriva štitnjača.

Za dva dana počinju 22. Zimske olimpijske igre. Iduća dva tjedna središte sportskog i ne samo sportskog svijeta bit će Soči u koji su naši reprezentativci doputovali u utorak u poslijepodnevnim satima. Naš kandidat za medalju Ivica Kostelić zadovoljan je kako se domaćin pripremio za ovaj događaj, a objavio je i da je sve u redu s njegovom štitnjačom.

“Sve je prošlo u najboljem redu. Danas smo trenirali veleslalom i uglavnom smo zadovoljni, dobro smo smješteni, a organizacija je na visokom nivou. Impresivno je koliko se toga izgradilo u Sočiju.”

Osim prvih dojmova Kostelić se osvrnuo i na ono što je top tema u svim svjetskim medijima, a to je sigurnost u Sočiju.

“To izgleda odlično. Sve funkcionira bez problema, sigurnosne provjere su povećane, ali to se ne osjeti jer je to vrlo dobro organizirano.”

Profesor je do sada isprobao samo veleslalomsku stazu. U ‘špijunaži’ spust staze bili su treneri.

“Staza je dobra. Gornji je dio je dobro pripremljen, a od pola prema dole je led.”

Prije puta u Soči Ivica Kostelić bio je na vađenju krvi s obzirom da su u proteklom razdoblju primijećeni problemi sa smanjenom eksplozivnošću. Također se, znajući za obiteljske probleme sa štitnjačom, koje su prije imali Janica i Ante Kostelić, željelo provjeriti i hormone štitnjače. Nalazi su gotovi, a naš reprezentativac je zadovoljan.

“Osjećam se dobro. U Zagrebu sam napravio krvne pretrage i sve je u granicama normale. Ako će trebat to ću napravit još jednom na kraju sezone.”

Olimpijske igre počinju u petak 7. veljače i traju do 23. veljače. Naš barjak na svečanom otvaranju nosit će Ivica Kostelić. Na spektaklu u Sočiju bit će i predsjednik RH Ivo Josipović sa suprugom, koji na Olimpijske igre dolazi na poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Uoči otvaranja, predsjednik Josipović prisustvovat će prijemu kojeg priređuje ruski predsjednik Vladimir Putin, a dan kasnije susrest će se s hrvatskim sportašima koji sudjeluju na Olimpijskim igrama.

Povratak na Net.hr