KOŠARKAŠKA RENESANSA / Sjajni Ante Tomić najbolji igrač Barcelone

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

U susretu 9. kola E skupine TOP 16 Eurolige, u svojevrsnom hrvatskom derbiju, Barcelona je razbila Fenerbahče 93:73, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski centar Ante Tomić sa 19 koševa.

7.3.2014.
7:09
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ante Tomić je na parketu proveo 23 minute i uz 19 koševa imao je dva skoka i tri asistencije. Boštjan Nachbar je dodao 13 koševa, a Jacob Pullen i Juan Carlos Navarro po 12 koševa.

Kod gostiju najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 15 koševa, odmah do njega s 11 koševa bio je Bojan Bogdanović, a drugi hrvatski košarkaš Luka Žorić je ubacio tri koša uz četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić je prije tri dana proglašen najboljim igračem veljače u Euroligi, a sjajnim igrama nastavio je i u ožujku. Hrvatski je centar u tri utakmice u veljači prosječno ubacivao 22 koša, imao 9.3 skokova i sjajan šut iz igre od 74 posto.

U drugom dvoboju iz ove skupine EA7 Emporio Armani Milan je u Pireju iznenadio Olympiakos 88-86. Talijanski sastav su do pobjede predvodili Keith Langford sa 20 koševa i Gani Lawal sa 13 koševa, dok je kod domaćina najbolji bio Perperoglu sa 22 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak se sastaju Panathinaikos - Laboral Kutxa Vitoria, te Unicaja Malaga - Anadolu Efes Istanbul.

Na ljestvici vodi Barcelona s maksimalnim učinkom, devet pobjeda, Milan je drugi sa šest pobjeda i tri poraza, a zatim slijede Olympiakos (4-5), Fenerbahče (4-5), Panathinaikos (4-4), Unicaja Málaga (4-4), Anadolu Efes (2-6) i Laboral Kutxa (1-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju F skupine CSKA je u Kaunasu pobijedio Žalgiris 88-86 ubilježivši osmu pobjedu. Moskovski sastav su do pobjede predvodili Miloš Teodosić sa 16, te Sonny Weems sa 15 koševa, dok su u domaćim redovima najefikasniji bili Marytinas Pocius sa 20 i Robertas Javtokas sa 14 koševa.

U drugom dvoboju iz ove skupine Partizan je u Beogradu pobijedio Bayern 70-55. U petak se sastaju Galatasaray Liv Hospital - Real Madrid, te Lokomotiv Kuban - Maccabi Electra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi CSKA s osam pobjeda i jedni porazom, Real Madrid ima sedam pobjeda i poraz, a zatim slijede Maccabi Tel Aviv (6-2), Bayern (4-4), Galatasaray Liv Hospital (3-5), Lokomotiv Kuban (3-5), i Partizan (2-7), Žalgiris (1-8)

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo