RASTANAK S HERTHOM / Šimunić: Želim u klub koji se bori za naslov

Image

"Detaljno ću razmotriti svaku od opcija i postoji mogućnost da se vrlo brzo s nekim dogovorim", kaže hrvatski reprezentativac čija odšteta klubu iznosi 7 milijuna eura.

26.5.2009.
12:03
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i branič Herthe Josip Šimunić, spakirao je kofere za godišnji odmor, a kako stvari stoje čini se da se ne namjerava vraćati u Berlin.

Po ocjenama jedan od najboljih obrambenih igrača Bundeslige, a menadžer Herthe Dieter Hoeness ide još dalje i tvrdi da je Josip najbolji, može napustiti klub uz odštetu od sedam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjem sastanku članova kluba Šimunića su ponijele emocije nakon što je doživio ovacije svih okupljenih i nakon devet i pol godina provedenih u Herthi njemački Bild se pita jesu li to bile suze rastanka:

"Puno mi je toga prolazilo kroz glavu. Bio sam silno razočaran posljednjim dvjema utakmicama u sezoni, onda me obuzeo ponos uzevši u obzir cjelokupno prvenstvo, a onda sam se opet razočarao sjetivši se naših navijača koji su cijelo vrijeme vjerovali u nas. U takvim trenucima pokazujem emocije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakvi su planovi za budućnost?

"Moguće je da promijenim klub. Već mi je 31 na leđima i relativno kasno sam primijetio što to znači boriti se za naslov. Želim to još koji puta doživjeti i zato mi treba klub koji se bori za trofeje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Hertha propustila mogućnost kvalifikacije za Ligu prvaka nedostajat će milijuni koji su mogli osigurati nova pojačanja:

"Pitam se kako će to dalje izgledati. Marko Pantelić i Andrej Voronjin odlaze i do sada nije potvrđen nikakav novi igrač što ostavlja puno upitnika. Nije to kritika nego jednostavno činjenica koja se ponavlja već dvije-tri godine i koja mi se nimalo ne sviđa. Mislim da bi se moralo napraviti više, jednostavno pokazati da klub želi biti među prva tri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča se da ste sve dogovorili sa jednim klubom iz Engleske:

"Ima više opcija, a ako se nešto i ostvari, saznat ćete na vrijeme. Detaljno ću razmotriti svaku od opcija i postoji mogućnost da se vrlo brzo s nekim dogovorim. U slučaju odlaska mogu samo reći da će mi biti žao kluba i navijača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo