IPAK ONA / Semenyja je "nevina" i može zadržati titulu

Image

Nakon proučavanja rezultata testiranja, vlada JAR-a, IAAF i odvjetnici atletičarke donijeli su odluku da atletičarka može zadržati naslov i novčanu nagradu.

19.11.2009.
13:36
VOYO logo

Južnoafrikanka Caster Semenya može zadržati naslov svjetske prvakinje na 800 metara koji je osvojila na Svjetskom prvenstvu u Berlinu u kolovozu. Takav dogovor postigli su Južnoafrička vlada, Semenyini odvjetnici i Međunarodna atletska federacija (IAAF).

Zbog sumnji u njen spol, osamnaestogodišnjakinja je bila podvrgnuta testiranju spola i u domovini i u Njemačkoj i ekipa stručnjaka je za IAAF proučavala rezultate. Prema dogovoru IAAF i stručnjaka koji su provodili testiranje spola, rezultati testa bit će proglašeni povjerljivima te neće biti objelodanjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postignut je dogovor da Semenya može zadržati zlatnu medalju i novčanu nagradu jer je proglašena "nevinom"", kaže se u priopćenju ministarstva sporta.

IAAF je objavio da neće potvrditi izjavu južnoafričkog ministarstva, ali dodaje da prihvaća ostavku predsjednika predsjednika Južnoafričke atletske federacije (ASA) Leonarda Chuena te da otvara službenu istragu o tome kako su ASA i Chuene pokuašli riješiti Semnyin slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike