Legendarni F1 prvak / Schumacherov 50. rođendan: 'Bolje je nego što javnost misli, a nekad pogleda i pokoju utrku'

Za njega se svakodnevno brine tim liječnika na čije se plaćanje godišnje troši čak 16 milijuna eura

3.1.2019.
20:50
VOYO logo

Svijet slavi 50. rođendan najuspješnijeg vozača u povijesti Formule 1, Nijemca Michaela Schumahera. No, slavljenik je ove, kao i proteklih 5 godina, daleko od očiju javnosti.

Popularni Schumi u svom se domu i dalje oporavlja od teške ozlijede glave koju je zadobio na francuskom skijalištu krajem 2013. godine. O njegovom zdravstvenom stanju obitelj i liječnici od tada ne otkrivaju gotovo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Schumacher ikona je Formule 1 za koga znaju čak i oni koji nikada nisu pratili sport. Na spomen njegova imena mnogi se s nostalgijom prisjećaju njegovih jurnjava u crvenom Ferrariju.

No, sve jurnjave ovog ovisnika o adrenalinu završile su 29.prosinca 2013. na skijalištu u francuskim Alpama. Schummaher je doživio nesreću - spuštajući se neoznačenom stazom, pao je i glavom udario u kamen takvom silinom da mu ni kaciga nije mogla pomoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog teškog nagnječenja glave Schumacher je tri mjeseca bio u komi, a svo to vrijeme pred bolnicom su mu podršku pružali vjerni fanovi. Kada je napokon bio spreman za premještanje, obitelj koja je svo to vrijeme vodila borbu s medijima odlučila je i sebi i njemu olakšati život preseljenjem u svoju vilu u Švicarskoj. O tome kakvo mu je zdravsteveno stanje nakon godina šutnje progovorila je njegova supruga Corinna:

"Drago nam je i od srca vam zahvaljujemo što ćete proslaviti Michaelov 50. rođendan s njim i s nama. Možete biti sigurni da je u dobrim rukama te da radimo sve što je moguće kako bismo mu pomogli. Molim vas za razumijevanje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega se svakodnevno brine tim liječnika na čije se plaćanje godišnje troši čak 16 milijuna eura. iako ne može hodati, medijska pisanja da ne izlazi iz kreveta i da ne može sam jesti ispostavile su se kao laž. Kako kaže bivši šef Ferrarija Jean Todt, bolje je nego što se misli, a oni zajedno ponekad i pogledaju neku utrku Formule 1.

Osvojio je čak 7 naslova svjetskog prvaka, 2 s ekipom Bennetona 1994 i 1995. godine. 2000.prešao je u ekipu Ferrarija i osvojio 5 naslova u nizu, postavši najbolji vozač svih vremena. Nakon pauze od 4 godine odradio je još dvije sezone u Mercedesu i karijeru završio sa 91 pobjedom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, možda Schumaher na televiziji ne prati Hamiltona, Vettela i društvo, nego svog 19-godinjeg sina Micka, prvaka u Formuli 3 koji u sljedećoj sezoni vozi Formulu 2. Kako osjećaju da je i on suđen za velike stvari, za njega se već sada otimaju i Mercedes i Ferrari.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo