Sa Pinto zvanično predstavljen na Marakani (VIDEO)

Novi trener - stare ambicije

20.3.2013.
16:30
VOYO logo

Portugalac Rikardo Sa Pinto zvanično je predstavljen danas u prostorijama FK Crvena zvezda u Ljutice Bogdana.

Konferenciji je prethodio trening na pomoćnom terenu, a Sa Pinto je najavio promene u formaciji, i da će svaki igrač dobiti šansu da se nametne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Volim da igram u sistemu 4-3-3, ali ne poznajem dobro ekipu, pa tako ne mogu ni reći da li imam igrače za tu formaciju. Pogledao sam tek nekoliko utakmica. U svakom slučaju prilagodiću sistem karakteristikama igrača. Neću forsirati 4-3-3 ako nemam igrače za taj sistem. Fudbal je toliko napredovao poslednjih godina, da se u toku utakmice sistem menja i prilagođava u oba pravca. Nisam rob sistema - rekao je Portugalac.

Dolaskom novog trenera ekipi će biti priključeni i Nikola Maksimović i Milan Jovanović. Svi igrači će u borbu za mesto u timu krenuti sa iste polazne tačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Računam i na jednog i na drugog, kao i na sve ostale fudbalere. Ko se pokaže igraće, nikom nije garantovano mesto u timu. Očekujem da vidim u kakvom su stanju, posebno Jovanović koji je zaostajao za ekipom - izjavio je Sa Pinto.

On je dodao da je do sada odgledao snimke Zvezdinih prvenstvenih utakmica protiv Novog Pazara, Javora i Vojvodine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prezadovoljan sam prijemom kod predsednika Džajića, ljudi iz kluba su mi 24 sata na usluzi. Možda je sudbina što sam došao baš u Zvezdu, jer mi je prvi trener u seniorskoj karijeri 1991. godine bio Zoran Filipović, a znamo da je i Zvezda najveći uspeh postigla te godine - naveo je novi šef stručnog štaba crveno-belih.

Portugalac je istakao da je glavni cilj spremanje ekipe za jul i evropske kvalifikacije, kao i pobede Crvene zvezde u svim mečevima do kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Tražiću od igrača da svoj individualni kvalitet uklope u celinu, odnosno ekipu. Neću dozvoliti izdvajanje pojedinaca. Žao mi je što nemam na raspolaganju sve igrače, ali ovo što sam danas video je dovoljno da napravim analizu. Detalje i impresije ću zadržati za sebe i neću ih javno iznositi. Želim da Crvena zvezda demonstrira fizičku i tehničku nadmoć u odnosu na ostale rivale - konstatovao je Sa Pinto.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo