Sa 46 godina se odlučila na nevjerojatan potez!

Irina Kirilova, bivša izbornica hrvatske odbojkaške reprezentacije i legenda ovog sporta, odlučila je u 46. godini ponovno zaigrati odbojku.

11.11.2011.
11:41
VOYO logo

Irina Kirilova nije dugo čekala novi posao nakon što je uoči Europskog prvenstva napustila klupu Hrvatske. Premda zvuči nevjerojatno, 46-godi��nja odbojkaška legenda vratila se aktivnom igranju, i to u svojoj Uraločki, klubu u kojem je potekla.

"Irina je počela trenirati u Uraločki, u kojoj je i započela karijeru", potvrdio je Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li to neka šala, s obzirom da Kirilova ima 46 godina, Barač odgovara da se zaista radi o povratku odbojci.

"Nije šala, rekao mi je jedan menadžer da misli ondje igrati, i meni je to nevjerojatno", izjavio je Barač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kirilovu bi onda možda i izbornik Hrvatske Damir Jurko mogao pozvati i u reprezentaciju? Upitan za komentar, Jurko se na ovu ideju samo se nasmijao.

"To može zvučati samo kao dobra šala", prokomentirao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojkaški uspjesi Irine Kirilove zaista su impresivni. Osvojila je sve što se moglo sa sovjetskom, a potom i ruskom reprezentacijom. 1988. godine s Rusijom je u Seulu uzela olimpijsko zlato, a onda u sljedeće četiri godine postala svjetska, te dvaput europska prvakinja.

Uz to je osvojila ukupno 27 raznih trofeja – šest klupskih naslova prvaka SSSR-a, tri Kupa SSSR-a, jedno prvenstvo Hrvatske, dva naslova prvaka Italije, tri kupa Italije, dva superkupa Italije, pet Kupova prvakinja, dva Kupa CEV-a, dva Kupa kupova i jedan superkup Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1990. godine bila je proglašena najboljom odbojkašicom svijeta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo