S BARCOM JE BIO NA KROVU SVIJETA, A SADA NE MOŽE NAĆI KLUB: / Kako je propala karijera od 100 milijuna eura?

Image
Foto: AFP

Propast karijere koja je trebala biti velika

5.2.2019.
9:39
AFP
VOYO logo

U vrijeme kada je debitirao za nizozemski PSV sa 17 godina u sezoni 2003./2004. Ibrahim Afellay bio je igrač kojem se predviđala velika karijera. Nizozemski veznjak je nakon toga, prije devet godina, prešao u Barcelonu za tri milijuna eura, a otkupna klauzula za ovog igrača je postavljena na 100 milijuna eura što je za to vrijeme bila nevjerojatna cifra.

"Ja ću nositi Barcine boje s ponosom i poštovanjem. Kad sam bio dijete, htio sam igrati za Barcelonu - to je bio san. Svi znamo da je to najbolje mjesto za igranje nogometa i, kad sam čuo za interes Barcelone, nisam htio ni razmišljati dva puta. Znao sam da treba potpisati odmah i zaključiti posao", rekao je tada Afellay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvale na njegov račun su stizale sa svih strana pa čak i od sportskog direktora Barcelone Andonija Zubizarrete.

"On je igrač koji ima Barcelonine karakteristike. Može igrati na svakoj poziciji u sredini terena, u odličnoj je fizičkoj formi i u dobi kad se mladost kombinira s iskustvom", rekao je tada sportski direktor Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio sve što se moglo

Afellay je s Barcelonom u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, ali je u sljedeće dvije sezone odigrao samo sedam utakmica. Nakon toga su ga Katalonci slali na posudbe u Schalke i Olympiacos, ali ni tamo se nije proslavio pa su raskinuli ugovor s njim.

Zatim je otišao u Stoke, ali je već u prvoj sezoni zaradio tešku ozljedu koljena zbog čega je morao pauzirati skoro godinu dana. Nikada se nakon toga nije uspio vratiti na razinu igara koje je pružao prije, a na kraju je završio u drugoj ekipi Stokea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovija informacija kaže da je odlučio raskinuti ugovor i da sada pokušava naći novi klub, ali zasad nema previše uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo