LP: ČETVRTFINALE NUDI SPEKTAKL / Rummenigge: ManU je favorit, mi znamo kako izbaciti favorite

Image

Ne znam što bi bilo da smo izvukli Barcelonu ili Manchester United, poručio je bivši igrač Intera Luis Figo."

19.3.2010.
17:22
VOYO logo

Nakon što su saznali suparnike u četvrtfinalu Lige prvaka predstavnici klubova složili su se u jednom - gledateljima predstoji pravi festival nogometa.

Svakako jedan od najatraktivnijih parova je onaj između Barcelone i Arsenala. Ta dva kluba igrali su finale Lige prvaka 2006. godine. Uspješnija je bila Barcelona koja je slavila 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Katalonaca Txiki Begiristain zna da protiv Londončana neće biti lako.

"Ovo je zasigurno najspektakularniji par četvrtfinala i neće nam biti lako. I mi i Arsenal igramo napadački i prevagu će odnijeti ona momčad koja bude imala više loptu u posjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednik Barcelone Rafael Yuste uvjeren je da branitelj naslova pobjednika Lige prvaka ima šansu, posebno ako u prvoj utakmici u Engleskoj ostvari dobar rezultat.

"Ako u Engleskoj ostvarimo dobar rezultat bit će nam puno lakše u uzvratu pred punim Nou Campom. Na tom stadionu barcelona uvijek igra s 12 igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer Arsenala Arsene Wenger smatra da su šanse 50-50 posto.

"Mi sigurno nismo favoriti u ovom srazu, ali nismo ni autsajderi. Šanse su 50:50 i tako ću i pripremati momčad. Bit će to zanimljiva utakmica sa dva identična stila igre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale između Bayerna i Manchester Uniteda bit će repriza finala iz 1999. godine. Tada je slavila engleska momčad 2:1 i to pogocima u posljednjimm trenucima utakmice. Bila je to teška, dobro zna menadžer "Vragova" Alex Ferguson. 

"Kad god smo igrali s Bayernom bilo je jako, jako teško. Ono što je sigurno da će obje utakmice ponuditi spektakl, a oni imaju sjajan stadion i odličan travnjak koji će samo pomoći atraktivnosti. Želim samo da ne bude ozljeda i da ću moći računati na sve, a onda su naše šanse za prolaz velike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč velikom, možda najvećem suparniku, glavni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je optimist jer "Bayern zna kako izbaciti favorite":

"Težak, ali atraktivan protivnik za nas. Manchester United je momčad sa samog vrha i morat ćemo igrati najbolje što možemo da ih izbacimo. Oni su favoriti, a mi znamo kako izbaciti favorite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi bi rekli da je izborom CSKA Inter jednom nogom u polufinalu elitnog europskog klupskog natjecanja. Takvo mišljenje ne dijeli izvršni direktor Intera Ernesto Paolillo.

"Ovo nije nikako lagan ždrijeb za nas, iako smo izbjegli najjače. Bilo bi suludo potcijeniti Ruse, ne samo jer su vrlo jaki već i zbog činjenice da im je prvenstvo tek počelo i imaju svježinu za raszliku od ostatka Europe. Također, igraju na umjetnoj travi koja pogoduje momčadima sa slabijom tehnikom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da u četvrtfinalu ne možemo birati protivnika, ali mislim da smo dobro prošli. Ne znam što bi bilo da smo izvukli Barcelonu ili Manchester United, poručio je bivši igrač Intera Luis Figo."

Kuglice ždrijeba spojile su u četvrtfinalu i dvije francuske momčadi. Niti u taboru Lyona ali i Bordeauxa nisu oduševljenji tom činjenicom, no Francuzi će sigurno imati predstavnika u polufinalu, što im nije uspjelo od 2004. godine i Monaca čiji je napad tada predvodio naš Dado Pršo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije ždrijeba smo razgovarali s predsjednikom Olympique Lyona Jean-Michel Aulasom i zaključili smo da ne bi bilo dobro da igramo međusobno. Naša prednost je što je uzvrat u Bordeauxu, a njihova što imaju daleko više iskustva u Europi", rekao je predsjednik Bordeauxa Jean-Louis Triaud.

"Bit će to neobičan dvoboj, nisam želio Bordeaux, ali će barem jedan francuski klub zaigrati u polufinalu, po prvi puta od 2004. i Monaca", rekao je predjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo