KAUBOJI OPET JAŠU / Rukometna poezija Hrvata protiv Mađarske!

Image
Foto: PIXSELL

Izabranici Slavka Goluže razbili su Mađare u reprizi londonske utakmice za brončano odličje. Furioznim ulaskom u drugo poluvrijeme 'Kauboji' su pregazili svoje suparnike i na kraju upisali dosad najveću pobjedu u susretima protiv Mađarske.

15.1.2013.
22:40
PIXSELL
VOYO logo

Prvi pravi ispit u Španjolskoj hrvatski rukometaši odradili su za čistu peticu. U reprizi utakmice za brončano odličje iz Londona prošle godine - isti rasplet. Hrvatska je lakoćom nadigrala Mađarsku i pokazala da je spremna za velike stvari.

Iako je uoči utakmice bilo jasno da Slavko Goluža neće moći računati na ozlijeđenog Blaženka Lackovića, to se nije osjetilo u igri hrvatskog sastava. Vanjska linija Kopljar - Duvnjak - Bičanić odlično je radila svoj posao od početka utakmice, Čupić je nemilice trpao s krila, pa je Hrvatska u prvih 20-ak minuta prvoga poluvremena četiri puta imala +4.

Mađare je na životu održavao Laszlo Nagy koji je u jednom trenutku zabio četiri pogotka zaredom, no to nije bilo dovoljno. Na odmor se otišlo s najčešćom prednošću za Hrvatsku u prvom dijelu (15:11), a u nastavku je uslijedila rukometna rapsodija.

U nepune tri minute drugoga poluvremena Hrvatska je napravila seriju 4:01 i otišla na velikih 19:11. Bio je to, kasnije se pokazalo, prijelomni trenutak susreta iako se Mađari nisu predavali. Nakratko su došl do 21:16, ali to je bio njihov 'labuđi pjev' u ovom dvoboju.

Goluža je u drugom dijelu čak uspio dati značajnu minutažu debitantima Mandaliniću i Stepančiću, odnosno odmoriti Damira Bičanića i sjajnog Marka Kopljara (šut 6/7) koji posljednjih 15-ak minuta dvoboja uopće nije igrao. Na kraju je Mađarska potpisala kapitulaciju i upisala poraz 30:21, što je dosad najveća pobjeda hrvatskih rukometaša u ogledima s Mađarima.

Što se tiče strijelaca, Čupić je zabio osam golova (od 10 pokušaja), Kopljar je dodao šest, Štrlek tri...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo