ZLATKO HORVAT POTPUNO ISKREN PRED NOVINARIMA: / 'Kako smo igrali, malo smo i gubili...'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

Kauboje već sutra očekuje utakmica protiv Njemačke

20.1.2019.
20:43
PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Razočaravajuć poraz Hrvatske rukometne reprezentacije dogodio se večeras u prvom kolu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva. Brazilci su zasluženo pobijedili, a Hrvatska je odigrala svoju najlošiju utakmicu s puno pogrešaka u napadu.

"Znali smo tko je Brazil i da će ovo biti teška utakmica. Oni igraju jako agresivno i to su danas pokazali i stvorili su sebi puno šansi za lagani gol. Puno smo tehničkih grešaka napravili i onda kad smo se htjeli vratiti, onda nas nije ni sreća pomazila. Moramo što prije ovo zaboraviti. Pred nama su još dvije jako teške i jako važne utakmice", rekao je nakon utakmice Zlatko Horvat za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavno su nam uzeli nekoliko lopti koje su bile upućene na pivota. Dva-tri puta se odbila lopta njima u ruke. Kad smo mi imali čisti šut, njihov golman je obranio i to je rizik koji smo preuzeli i ovaj put se nije isplatio", rekao je Horvat.

Vjeruje u bolju igru sutra

Brazilci su do vodstva došli na poluvremenu i nisu ga ispustili sve do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na poluvremenu smo znali da smo i gubili s malo razlike kako smo loše igrali. Četiri razlike moguće je u 30 minuta dostići. Imali smo u više navrata dva razlike i pokušaje za smanjenje zaostatka, ali u tim trenucima nismo bili sigurni i onda na kraju te neće ni sreća pomaziti. Kad je Toledo zabio glomanu i igraču kroz noge, tu je bila naša šansa, ali nije se na kraju okrenulo. Brazil je zasluženo pobijedio, danas su bili stvarno bolja momčad i moramo ovo što prije zaboraviti jer sutra je već jako teška i jako bitna utakmica", objasnio je Horvat pa dodao:

"Ne smije nam ovo poljuljati samopouzdanje. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u Munchenu. Čvrsti i kompaktni. Moramo vjerovati više u sebe i bit će nam tako lakpe igrati. Siguran sam da ćemo već sutra pokazati puno bolju igru, da ćemo biti pravi, ali trebat će nam i sreće na pobijedimo Njemačku kod kuće. Moramo sutra dati sve od sebe!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo